Begues y Sant Just Desvern, Ciutat Amigues de la Infància

Imprimeix

Les entitats adherides han dissenyat estratègies per donar resposta als drets dels menors i compten amb espais de participació reals

Argentona, Begues, Mataró, Santpedor i Sant Just Desvern, així com Reus van rebre ahir dimecres el reconeixement que les acredita com a Ciutats Amigues de la Infància, per la qual cosa són ja vint-i-nou els municipis catalans i 342 els espanyols que formen part d'aquesta iniciativa.

iStock 1176622610 400x250

Així ho ha informat UNICEF Espanya, que forma part de la Secretaria Permanent de Ciutats Amigues de la Infància al costat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l'Institut Universitari de 'Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència' (IUNDIA).

El reconeixement, que abasta el període 2021-2025, ha estat lliurat també a les 73 entitats locals d'Espanya que s'incorporen per primera vegada a aquesta xarxa i sobre les quals es destaca la seva responsabilitat en posar al centre de les seves decisions polítiques a nens i adolescents.

Consulta Valencia 400x250

Les entitats adherides han dissenyat estratègies per donar resposta als drets dels menors i compten amb espais de participació reals, en els quals escolten les seves propostes, tenen en compte les seves opinions, necessitats i solucions.

“La participació infantil i adolescent contribueix a desenvolupar una ciutadania activa i empodera els nens com a agents actius de canvi que poden modificar la seva realitat i la dels seus conciutadans. Promoure-la és també promoure la democràcia”, ha destacat el president d'UNICEF Espanya, Gustavo Suárez.

Redacció / Fotos: Unicef