El Govern tanca totes les activitats a partir de les 00.30 hores

Imprimeix

També limita les reunions a un màxim de 10 persones per frenar la pandèmia de coronavirus 

Amb l’objectiu de controlar l’augment de casos i frenar la transmissió del coronavirus, la Comissió Delegada en matèria de Covid del Govern, encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acordat limitar la mobilitat i els contactes de cara els propers dies a Catalunya en una reunió extraordinària aquesta tarda al Palau de la Generalitat.

im 205289

A la Comissió, que ha analitzat les propostes tècniques del Departament d’Interior i de Salut, també hi ha participat els consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena, el de Salut, Josep Maria Argimon, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Un cop finalitzada, han comparegut en roda de premsa conjunta per informar dels detalls de les noves mesures acordades, que són:

- Es redueix l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 0.30 hores (respectant 30 minuts més per a les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa perquè puguin desallotjar).

- Es limita les reunions i/o trobades familiars i de caràcter socials, en l'àmbit públic i privat, a un màxim de 10 persones, llevat que es tracti de convivents.

- Es recomana la limitació de l’accés a espais públics on es puguin produir concentracions de persones entre les 0.30 hores i les 6 hores (parcs, platges, etc).

- S’elimina la possibilitat de consum en grup en l’espai públic habilitat.

- Es recorda a les activitats el compliment de l’obligació de disposar de 2,5 m2 per persona, i no només dels límits d’aforament previstos per a cada tipologia.

ae77b81e e6a3 4445 a97e eda60bdf252a

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que “les noves mesures que avui els anunciem se centren sobretot a frenar la transmissió en aquelles activitats socials que els darrers dies tots hem pogut veure han sigut les més problemàtiques: estem parlant bàsicament de trobades grupals, de reunions a l’interior o a l’exterior que apleguen un nombre elevat de gent”. Plaja ha assenyalat que a partir del moment que s’emeti aquesta resolució i que sigui avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya “totes les activitats, incloses les activitats culturals, musicals, serveis de restauració, inclosa la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili, finalitzaran a dos quarts d’una de la matinada. I tots els esdeveniments es faran amb públic assegut.”.

08a0a52b f3d4 4944 82e6 734ea385a5f6

Així mateix, la portaveu del Govern ha subratllat que “es recomana als responsables municipals, restringir l’accés entre dos quarts d’una i les 6 del matí a tots aquells espais públics que puguin convertir-se en punt de trobada i de reunió. Estem parlant de parcs, de platges, de tots aquells espais que ens venen al cap i dels que aquests dies tots n’hem vist imatges que no s’haurien de repetir.”

Pel què fa el nombre de persones que es poden reunir, la portaveu Plaja ha explicat “que les noves mesures fixen que, tant en l’espai públic com en el privat, el nombre persones no podran superar el màxim de 10, llevat que es tracti de persones convivents”. Així mateix, “no està permès menjar o beure a la via pública, és a dir en els espais públics, a excepció d’aquells àpats que es facin en el context d’una activitat escolar”, ha afegit.

Redacció / Fotos: Generalitat-Arxiu