Molins tindrà noves bases per recarregar l’aqüífer del riu Llobregat

El projecte està impulsat per la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat i finançat parcialment amb un Fons FEDER

L’alcalde, Xavi Paz, acompanyat del regidor de medi ambient, Àlex Herrero, i del primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha visitat les obres que s’estan realitzant dins la llera d’aigües baixes del riu Llobregat en el terme municipal de Molins de Rei. Es tracta de la creació de dues noves basses d’infiltració, de diferents formes i mides, que s’alimenten de l’aigua del mateix riu i que, a través de la seva permeabilitat, recarreguen l’aqüífer que hi ha al subsòl. D’aquesta manera, es garanteix la disponibilitat d’aigua de l’aqüífer amb previsió d’episodis d’escassetat hídrica. Es preveu que les obres finalitzin el setembre de 2021 i que, a l’octubre, ja hi hagi aigua a les tres basses.

bases 2

Enric Queralt, el director tècnic de la Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat, explica que “en termes de quantitat, la nostra voluntat és tenir l’aqüífer sempre ple, perquè si venen mal dades, tinguem l’oportunitat de treure més aigua i poder resoldre l’augment de la demanda. I en terme de qualitat, l’aigua del riu Llobregat ha millorat en els darrers 30 anys progressivament i és apta per poder recarregar l’aqüífer, tot i que encara li queda molt camí.”

bases 3

La Comunitat d’Usuaris d’Aigües del Delta del Llobregat assegura que la posada en marxa d’aquest projecte suposarà una millora per a la biodiversitat de la zona, a causa de la creació de tres noves basses amb làmina d’aigua permanent.

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix