El Govern aprova noves mesures per contenir el creixement de la Covid-19

Imprimeix

Es limita l’oci nocturn a aquells locals que puguin desenvolupar la seva activitat a l’aire lliure i també es recomana a la ciutadania que porti la mascareta en tot moment, també a l’aire lliure

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, un conjunt de mesures per tractar de contenir l'augment de casos de Covid-19 que s'està experimentant des de fa dies a Catalunya.

060620 discoteca pista ball

La principal de les accions és el tancament de l'oci nocturn, amb excepció d'aquells locals que es desenvolupen totalment a l'aire lliure. En aquest sentit, pel que fa a espectacles amb activitats musicals i ball i que estiguin en peu i a l'aire lliure també s'apliquen noves mesures de seguretat; per exemple, es manté l'ús obligatori de la mascareta i hauran de tancar a les 3h de la matinada. En cas de ser esdeveniments de 500 persones o més (per exemple, concerts) o que no puguin estar asseguts, serà necessari fer un test d'antígens o una prova PCR a tots els assistents, com a molt dotze hores abans. Sí podran accedir els que acreditin una pauta de vacunació completa. A més, l'organització d'aquestes activitats hauran de tenir redactat un pla específic d'actuació. De fet, en tots els espectacles a l'aire lliure, independentment de l'aforament, caldrà tenir un registre d'assistents, accessible i verificable, per fer un seguiment epidemiològic en cas que fos necessari.

E51yeucXoAAJrSg

Torna la mascareta

En termes generals, també es manté l'obligatorietat de la mascareta en tres circumstàncies: espais tancats; a l'aire lliure si no es pot respectar la distància d'1,5 metres amb altres grups bombolles; i en espais de restauració mentre no s'està menjant o bevent. El Govern també recomana dur-la en totes les altres ocasions, tot i no poder dictar-ne l'obligatorietat en ser una competència estatal.

masca reta gent baix

Les mesures entraran en vigor a partir d'aquest divendres 9 de juliol i tenen una vigència de catorze dies, fins al dia 23 de juliol inclòs.

Redacció / Fotos: Arxiu