Els hospitals de la comarca augmenten ingressos per coronavirus

El risc de rebrot al Baix Llobregat supera els 1.000, amb un risc que no havia aconseguit en tota l’epidèmia

La cinquena onada de coronavirus a Catalunya (entre les quals hi ha la comarca del Baix Llobregat), que està arribant als índexs de contagis, risc de rebrot i velocitat de propagació més alts des de l'inici de la pandèmia, comença a omplir els hospitals, on en les últimes vint-i-quatre hores han augmentat tant els ingressos com els pacients a l'UCI.

ingressats coro baix

Amb un risc de rebrot (EPG) disparat, el més alt registrat des de l'inici de l'epidèmia, una velocitat de propagació (Rt) de més de 3, la qual cosa indica que els infectats es tripliquen cada dia, i milers de contagis en les últimes vint-i-quatre hores, les autoritats sanitàries estudien quins passos enrere poden donar en la desescalada per frenar la corba explosiva més pronunciada de la pandèmia. Precisament, la nostra comarca és una de les més afectades.

53204500 303

Els experts atribueixen aquest augment explosiu de contagis entre els joves a la nova variant delta, més contagiosa, i a l'efecte de la passada revetlla de Sant Joan, el final del toc de queda, l'obertura de l'oci nocturn i la relaxació de les restriccions. Malgrat l'empitjorament dels indicadors epidèmics, la mortalitat segueix sent la menor de tota l'epidèmia.

Per comarques, el risc de rebrot (EPG) està desbocat al Solsonès (3.338), la Conca de Barberà (3.047), la Cerdanya (2.474) l'Alt Urgell (2.423), el Garraf (1.668), el Barcelonès (1.615), el Vallès Oriental (1.573), el Maresme (1.473), el Baix Llobregat (1.377), el Vallès Occidental (1.369), el Gironès (1.281), Osona (1.210), el Priorat (1.145), el Maresme (1.137), el Pla de l'Estany (1.125) i la Garrotxa (1.043), tots per sobre de 1.000, moltes amb un risc que no havien aconseguit en tota l'epidèmia.

Quant als municipis de més de 20.000 habitants, hi ha un total de 40 amb més d'1.000 punts de risc de rebrot -disset més que ahir, i els que estan pitjor són: Vilassar de Mar (4.929), Sitges (5.144), Sant Just Desvern (2.629) i Sant Cugat del Vallès (2.416).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
138

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix