Sant Boi aprova un nou criteri per regular la publicitat institucional

S’ha acordat realitzar una sèrie de normes per tal d’aportar una millor transparència i dotar al consistori municipal d’unes pautes tècniques per fer més entenedor als ciutadans les partides pressupostàries en aquest àmbit

El grup municipal de Podem-Esquerra Unida, juntament amb el grup municipal del PSC-CP, van defensar, en el Ple municipal del passat 30 de juny, la moció per crear un criteri de regularització de les despeses d'inserció de publicitat institucional en els mitjans de comunicació, i aquesta va ser aprovada per unanimitat.

internet publi

Segons el regidor de Podem-Esquerra Unida, Jorge Romero, va comentar que “analitzant els pressupostos, el nostre grup es va adonar que tot i haver una partida exclusiva sobre publicitat, s’apreciaven altres disperses per altres partides, que feien difícil la comprensió del total que invertia l’ajuntament,en aquesta temàtica”. D’aquí es va extreure la idea de realitzar una sèrie de criteris, per tal d’aportar una millor transparència,i dotar al consistori d’unes pautes tècniques, per tal de fer més entenedor als ciutadans les partides pressupostàries en aquest àmbit.

2017 05 09 11 33 27 900x600 Noticia Ampliada

Per aquest motiu, es va contactar amb els grups, i “vam fer contacte amb en Marc Aguilà, regidor del PSC-CP, que actualment porta els temes de comunicació a l’ajuntament, i després de reunions amb el nostre grup municipal, es va aconseguir acords, que recullen el resultat d’un consens, després d’una negociació entre ambdues organitzacions polítiques”, diu Romero.

Aquests acords són els següents:

-Explicitar els criteris aplicats per la distribució en els diferents mitjans de la inserció de publicitat institucionals, anuncis i contingut patrocinat públic de l'Ajuntament.

-Afavorir i potenciar la transició cap al format digital. Afavorir els mitjans que es facin en format digital sobre els que utilitzen paper. El format digital és molt més saludable i sostenible i respectuós amb la natura i a més té menys costos econòmics que el tradicional en paper. A més els mitjans digitals tenen un creixent i alt volum de consum per part dels lectors de premsa.

-Establir un àmbit territorial de col·laboració preferent. Hi haurà tres escales: local, comarcal i metropolitana, donant especial cobertura a l'escala local i als mitjans santboians i/o de temàtica santboiana.

-Transparència de com es gasten les partides destinades a la inserció de publicitat institucionals, anuncis i contingut patrocinat públic de l'Ajuntament -incloent la partida d'inserció de publicitat, els contractes menors i pressupostos dels diferents departaments i serveis municipals dedicats a la publicitat-.

-No licitar a través d'una agència de mitjans de comunicació, entenen que aquesta alternativa externalitzaria les decisions sobre la inserció de publicitat institucional i l'Ajuntament perdria control sobre els criteris a utilitzar en la mateixa. Un projecte positiu que beneficia als santboians, però sobretot aposta per la premsa local, i per una millor transparència, i millora a nivell tècnic de com es gestiona la publicitat institucional.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix