S’obre la vacunació al grup de joves d'entre 16 i 29 anys

Es fa una crida que el grup de 40 a 49 anys completi la pauta de vacunació, perquè també està en risc i té una taxa de cobertura millorable

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que es començarà a vacunar arreu de Catalunya el grup de joves nascuts entre els anys 1992 i 2005. D’aquesta manera, amb l’inici de la immunització d’aquestes persones d’entre 16 i 29 anys, que poden ja poden demanar cita des d’ahir, Salut conclou l’obertura de totes les franges d’edat cridades a vacunar-se contra la COVID-19, després que les nascudes entre el 1987 i el 1991 ho puguin fer des d’aquesta setmana i les nascudes entre 1982 i 1986 ho poguessin fer des de la setmana passada. De fet, la oferta generalitzada de cites serà a partir de dimarts, però és possible que, avui mateix, alguns joves d'entre 16 i 29 anys ja es vacunin si persones d'altres edats superiors cancel·len les seves cites. 

E4AzYy8UYAIunB8

Argimon, però, ha començat la roda de premsa setmanal de seguiment de la vacunació a Catalunya -acompanyat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas- alertant de la situació epidemiològica “molt preocupant” actual, amb incidències molt elevades, especialment en menors de 50 anys. “La tendència està agafant una forma d’onada: ahir vam tenir més casos que dilluns i avui tindrem  més que demà. No està afectant els hospitals ni s’està traduint en més malalties greus o ingressos a UCI, però sí està afectant a tota l’activitat de l’atenció primària i això repercuteix sobre la vacunació”, ha lamentat Argimon abans de donar més detalls d’aquest impacte.

E5Mi8FzX0AM lgP

Quarantena

Un altre dels anuncis rellevants avançats és el fet que s’escurça l’interval entre dosis de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca per administrar-la al voltant de la vuitena setmana.

E4AzEN8VkAI6CiB

En segon lloc, també s’ha detallat alguna de les novetats de l’actualització del Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2. Per exemple, s’inclou els símptomes semblants al refredat comú (rinorrea, esternuts, congestió nasal, mal de cap) com a possible símptoma orientatiu de variant Delta, i se suprimeix la quarantena per a persones correctament vacunades. També es recomana la vacunació en persones embarassades, però en canvi no s’aconsella la realització de tests serològics pel diagnòstic ni per a després de la  vacunació.

E5Mi7rPWQAA10uF

En tercer lloc, es va anunciar ahir que a partir de la propera setmana es desplegaran equips i dispositius mòbils motoritzats per incrementar la vacunació de forma comunitària, gràcies als autobusos del Banc de Sang i Teixits –que vacunaran sense cita prèvia- i als vehicles facilitats per la companyia automobilística SEAT. A més, en aquesta línia de fomentar al màxim aquest procés d’immunització, es promocionaran noves iniciatives que facilitin l’accessibilitat, com ara que els CAP implementin espais i horaris de vacunació sense cita prèvia i que s'organitzin per fomentar el màxim la vacunació de les persones que acudeixin al CAP i encara no estiguin vacunades o els falti la segona dosi.

Redacció / Fotos: Aj. Pallejà-Arxiu-Departament de Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix