Sant Boi estrena les noves piscines d'estiu al parc de La Muntanyeta

La instal·lació esportiva, situada en un entorn privilegiat, dona resposta a una aspiració històrica de la ciutadania

Les noves piscines d'estiu de La Muntanyeta han obert les portes al públic aquest cap de setmana. Conformen un gran complex per a l'oci familiar que dona resposta a una aspiració històrica de la ciutadania. Situades en un punt cèntric de Sant Boi, envoltades d'equipaments esportius i culturals, formen part d'un entorn de gran valor paisatgístic al bell mig del parc metropolità de La Muntanyeta. Són també un símbol del procés de transformació iniciat a l'espai públic de Sant Boi.

E4jiZ26XoAMxNFI

El nou complex, que renova i millora l'equipament que ja existia en aquest mateix indret, està format per dues piscines i un llac. La peça principal és una piscina nova, amb 900 m2 de superfície. L'altra piscina, de 400 m2, s'ha remodelat per a ús preferent del públic infantil.

lago

El llac del parc també s’ha remodelat per comptar amb aigua sempre depurada i transparent. No és apte per al bany, però al voltant hi ha gespa natural perquè es pugui fer servir com a solàrium, formant part del mateix recinte que les piscines els caps de setmana i en els dies de més afluència al complex durant la temporada d'estiu.

Visita virtual 360

Les instal·lacions s’han dissenyat oferir la màxima comoditat i accessibilitat a les persones usuàries i compten amb àrees de gespa per descansar i prendre el sol, una zona de pícnic, dues terrasses i servei de bar. Hi ha tres vestidors: masculí, femení i familiar-inclusiu.

Les noves piscines han obert portes per primer cop el dissabte dia 26 de juny, amb una molt bona acollida per part de la ciutadania. Més de 900 persones hi han accedit durant el cap de setmana. Aquesta temporada d'estiu romandran obertes tots els dies fins al 5 de setembre.

9 UUX4Qm

L'accés al complex es regula mitjançant polseres digitals. Les persones usuàries queden registrades per raons de seguretat i en compliment de les mesures vigents per la Covid-19, que limiten l'ús dels vestidors i l'aforament global de la instal·lació (70%).

infopiscina

L'Ajuntament ha aprovat uns preus públics assequibles per facilitar l'accés de tota la ciutadania. A més de les entrades d'un dia hi ha abonaments setmanals, quinzenals, mensuals i per a tota la temporada. Les tarifes inclouen descomptes especials per a les famílies, les persones joves, la gent gran i les persones amb discapacitat.

preuspiscina06

Eficiència energètica i digitalització

El projecte urbanístic ha garantit el respecte a la riquesa natural del parc i la seva biodiversitat i ha apostat per l’eficiència energètica, incorporant al recinte plaques solars, dipòsits d’aigua, enllumenat de baix consum i solucions innovadores per al tractament de les aigües i el rec. A més, compta amb sistemes de monitorització intel·ligent per al telecontrol i la telegestió dels consums.

piscina02

Projecte col·laboratiu

Les obres de construcció del complex s’han basat en un projecte dissenyat per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La Diputació de Barcelona n’ha aportat més de la meitat del cost i l’Ajuntament, la resta. Catorze empreses han col·laborat en el projecte i han aportat la seva experiència per planificar el manteniment i la sostenibilitat dels costos.

piscina01

Un símbol de la transformació

Les noves piscines són un símbol del procés de transformació iniciat per Sant Boi per modernitzar la ciutat, comptar amb un espai públic centrat en les persones, potenciar un entorn saludable i afavorir l'eficiència energètica. Aquest procés viurà grans avenços durant l'any 2021, amb projectes de transformació tan importants com la remodelació de la plaça de la República (al principal eix comercial de Sant Boi) o la conversió de la carretera C-245 en passeig urbà.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix