La mascareta deixa de ser obligatòria al carrer amb restriccions

Imprimeix

Es manté l'ús obligatori en espais interiors, transport públic i espais exteriors en que no es pugui guardar la distància de seguretat interpersonal

El Consell de Ministres extraordinari va aprovar un canvi normatiu que deroga l'apartat de la llei 2/2021, que establia l'obligatorietat de la mascareta en exteriors. Des d’avui dissabte 26 de juny, les mascaretes deixen de ser obligatòries en espais exteriors. De tota manera, la nova normativa obliga a portar una sempre a mà per posar-se-la en cas que no es pugui garantir una distància interpersonal d'1,5 metres, o bé en cas que sigui necessari el seu ús.

mascareta carrer baix 2

A l'aire lliure, si hi ha una distància mínima d'un metre i mig o si s'està amb persones del nucli de convivència, no cal portar-la. Però la mascareta continua sent obligatòria en espais tancats, tant públics com oberts al públic, i en el transport públic.

Quan cal portar mascareta a l'exterior?

Tot i la relaxació de l'ús de les mascaretes, continua sent obligatori en els següents casos:

Els usuaris de residències de la gent gran on el 80% tinguin la pauta completa de vacunació tampoc han de portar mascareta, tot i que segueix sent obligatòria per als treballadors del centre i també per als visitants.

Redacció / Fotos: Arxiu