Concentracions a Sant Boi i Sant Joan per l’assassinat de la nena de 4 anys

Imprimeix

Centenars de persones van fer emotius actes de record a Yaiza, que va morir a mans de la seva mare

Centenars de persones van omplir ahir dijous la plaça de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat en un emotiu acte de record a la Yaiza, la nena assassinada per la seva mare a Sant Joan Despí el 31 de maig passat.

E4G HatXwAcr6cj

Gairebé tres setmanes després del succés, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, municipi del pare de la nena, va organitzar ahir a la tarda el primer acte de condemna oficial del crim.

E4G V1gXMAItDpv

Durant l'acte, en el qual s'han fet volar desenes de globus vermells en forma de cor, s'ha interpretat la cançó favorita de la nena i s'ha guardat un minut de silenci, l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha expressat el seu “rebuig absolut a qualsevol mena de violència, provingui d'on provingui”. Així mateix, ha instat a convertir la Yaiza en un “símbol de la ciutat” que reflecteixi el compromís comú del municipi a favor de la protecció de la infància. Per la seva banda, una representant de la família va recordar emocionada la menor i ha lamentat que “mai res podrà tapar el buit” que deixa la seva mort.

El pare de la menor, el Sergio, va enviar, també ahir, una carta oberta als mitjans de comunicació, en la qual va expressar “tot el seu suport i solidaritat” a la Beatriz, la progenitora de les dues menors desaparegudes a Tenerife, i va denunciar que la seva exdona “també és un monstre.”

La dona, que la setmana passada va ingressar a la presó provisional, va confessar davant el jutge que va acabar amb la vida de la menor per fer mal al pare de la nena, amb qui havia tallat la seva relació feia dos anys i mig i que no volia tornar amb ella, segons van explicar a fonts de l'entorn de la família.

Suport a la família

D’altra banda, un centenar de persones van participar en la concentració convocada per l'Associació de Veïns i Veïnes les Planes. L'Ajuntament de Sant Joan Despí va tornar a mostrar el seu rebuig a l'assassinat, a la ciutat, de la Yaiza, de 4 anys, i va donar tot el suport a la seva família i a la seva comunitat educativa.

E4HBLivXEAYjH5r

E4HBJ 2XEAgwieJ

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Aj. Sant Joan Despi