Gavà i Castelldefels tanquen les seves platges per la revetlla de Sant Joan

Imprimeix

Es volen evitar aglomeracions que posin en risc la bona evolució de la pandèmia

Els ajuntaments de Gavà i Castelldefels han decidit tancar les seves platges per a la revetlla de Sant Joan. Es volen evitar aglomeracions que posin en risc la bona evolució de la pandèmia.

01 Platges de Gava 03 Jordi Surroca

En un comunicat, l’Ajuntament de Gavà informa que tancarà l'accés a la platja durant la revetlla de Sant Joan. La restricció serà efectiva entre les 20 hores fins a les 8 hores de l’endemà. També s’aplicarà per la revetlla de Sant Pere, vigília de la festivitat del patró de la ciutat.

baixador CF 73 02

El govern municipal és conscient que aquestes festes conviden a desenvolupar activitats a l'aire lliure, i en concret a la platja, però tot i la millora progressiva en l'evolució de la pandèmia, considera que, justament per aquest motiu, cal minimitzar riscos i mantenir la prudència en activitats que podrien tenir caràcter multitudinari. La decisió és coherent amb la línia de contenció mantinguda per l'Ajuntament de Gavà i amb les recomanacions del Procicat.

29904 0

Festa Major

Una línia que també es concretarà en la propera festa major, les festes de Sant Pere, on entre d'altres limitacions s'ha decidit suspendre el castell de focs que tradicionalment es fa precisament a la platja.

La Policia Municipal establirà un dispositiu de control per evitar l’accés a la zona de sorra. Així mateix, en l’entorn de la platja vetllarà pel compliment de les directrius sanitàries quant a l’ús de mascaretes, grups reduïts i distanciament interpersonal, i es prohibirà el consum de begudes alcohòliques a la via pública, que seran interceptades en cas de detectar-se. Durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere estarà permès l’accés a les guinguetes i a les seves terrasses, aplicant els horaris d’obertura establerts, amb les preceptives limitacions d’aforament i amb l’accés a la sorra restringit en tot moment.

Excepcions a Castelldefels

D’altra banda, l’Ajuntament de Castelldefels també tancarà la platja durant la revetlla de Sant Joan, amb excepcions. El consistori municipal estudiarà en els pròxims dies la fórmula per garantir l’accés dels veïns i veïnes i els clients dels restaurants situats a la platja.

29584 0

29591 0

L’Ajuntament ha decidit tancar amb algunes excepcions l’accés a les platges del municipi durant el període de la revetlla de Sant Joan. D’aquesta manera, Castelldefels segueix les recomanacions formulades pel Procicat per evitar el risc d’un increment de contagis per la COVID-19 durant la celebració de la revetlla. En els pròxims dies el govern municipal estudiarà les fórmules per garantir l’accés dels veïns i les veïnes, així com dels clients dels establiments de restauració situats a la franja costanera del municipi durant el període de la revetlla.

Redacció / Fotos: Arxiu-AMB