Sant Boi podria tenir una àrea de pernocta per autocaravanes

Imprimeix

La moció, presentada pel grup municipal de Podem-Esquerra Unida, es va aprovar per unanimitat i ara s’estudiarà l’adequació i regularització d’aquest espai públic al municipi

El passat Ple municipal del 27 de maig, el grup municipal de Podem-Esquerra Unida, va presentar una moció per l'estudi d'adequació i regularització de l'espai públic per establir una àrea de servei de pernocta per autocaravanes al municipi. Aquesta va ser aprovada per unanimitat de tots els partits que conformen el consistori de l'ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Área de Servicio autocaravanas santboi

“La proposta té l'objectiu d'elaborar un estudi sobre l'espai públic disponible a la ciutat per tal d'ajustar una àrea de servei de pernocta per autocaravanes, de forma que aquesta regularització fomenti el turisme i l'economia local, facilitant aquesta modalitat de vacances de gran augment durant la crisi sanitària de la Covid-19 i això generi el mínim impacte sobre la vida diària dels veïns i veïnes i l'ús quotidià del mateix”, explica el grup municipal.

Darrerament, alguns ciutadans han alertat sobre la presència cada vegada més gran d’autocaravanes a la ciutat baixllobregatina. Això  aniria en consonància, amb el que expressa l'Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (Aseicar), que explica que, el nombre de reserves per aquest model de turisme va augmentar a la província de Barcelona un 200% durant el darrer any 2020. “La moció era que, per tal que tinguin cabuda al municipi de Sant Boi, tant la tranquil·litat dels nostres veïns, i l'ús dels espais públics, així com poder incorporar de manera adequada als turistes al nostre poble, la solució  seria habilitar zones de pernocta, amb aigua, desguàs i punts elèctrics, on fins i tot, es podria establir una taxa d'entre 10-15 euros, que segons Aseicar, podria aportar al municipi uns 600.000 euros”, manifesta Podem-Esquerra Unida.

areas de autocaravanas para pernoctar en bizkaia 1110x577

A més, aquesta iniciativa portaria de manera indirecta, un augment del consum de serveis d'oci i restauració, cosa que podria significar un dinamitzador de l'economia local, i sobretot d'aquests sectors tan perjudicats per la pandèmia de la Covid-19.

Tot aquest projecte, segons menciona la moció hauria de ser portat de la manera més transparent possible, i per tal d’aconseguir-ho, realitzar un procès de participació, a través del portal Participa, “per tal de fer més inclusiva, i sobretot, més consensuada amb la població, tot aquest procés proposat a la moció.”

Redacció / Fotos: Podem-Esquerra Unida