Ferrocarrils podria gestionar la línia de tren a l’aeroport del Prat

Imprimeix

La presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, ho va donar per fet ahir, ja que en compliment a l’Estatut la Generalitat té plenes competència de la gestió ferroviària de les línies que transcorren íntegrament per Catalunya

La presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, va donar per fet ahir que serà Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) qui operi el servei del tren entre el centre de Barcelona i l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. La Generalitat ja va encarregar en l'anterior legislatura a FGC la gestió d'aquesta línia i de fet la companyia ja ha licitat la compra i manteniment de deu trens per 187 MEUR. Renfe, però, també ha reivindicat poder operar aquest servei estenent les línies R2 i R4 amb la finalitat de no saturar més els túnels que creuen la ciutat. En una conferència al Col·legi d'Enginyers de Camins, Pardo de Vera va subratllar que dels 6.170 nous llocs de treball per a la renovació generacional del personal de la companyia, al voltant d'un miler seran a Catalunya.

Barcelona El Prat acceso tren 990x525

Fa poques setmanes, Adif va adjudicar la segona fase de les obres per 64 milions d'euros i un termini d'execució de dos anys. Els treballs inclouen la connexió amb la línia d'ample convencional Barcelona-Vilanova, actuacions en el túnel i a les estacions de les terminals 1 i 2. Pardo de Vera va destacat que el servei es durà a terme sota Obligació de Servei Públic d'un "operador diferent a Renfe". En compliment a l'Estatut, la Generalitat té plenes competències en la gestió ferroviària de les línies que transcorren íntegrament per Catalunya i per tant, Adif li haurà d'entregar l'obra un cop acabada.

Fa dos anys, l'ens gestor d'infraestructures no era partidari, però, que fos un altre operador diferent a Renfe qui es fes càrrec del servei, segons consta en un correu electrònic escrit per l'interlocutor d'Adif, Carlos Quingles. En el text, expressa les seves reserves "per les moltes complicacions i els pocs beneficis" des del punt de vista operatiu i de planificació.

Redacció / Fotos: Arxiu