El Citilab debat sobre el futur de l’àrea metropolitana

Imprimeix

La jornada participativa versarà sobre cultura, ciència i món digital amb el lema “Metròpoli intel·ligent”

Demà dimarts 8 de juny té lloc a Cornellà de Llobregat la segona jornada dels debats territorials del procés participatiu Barcelona Demà per a l'elaboració del “Compromís Metropolità 2030”, impulsats pel PEMB amb el suport de la Diputació de Barcelona. El debat versarà sobre cultura, ciència i món digital amb el lema “Metròpoli intel·ligent”.

E28eL4nXEAcqvpm

La inauguració de la sessió està prevista a les nou del matí i comptarà amb l’assistència de Carmela Fortuny, vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona; així com de Jordi Martí, president de la Comissió Executiva del PEMB; Eva Martínez Morales, presidenta Consell Comarcal Baix Llobregat; i Oriol Estela Barnet, coordinador general del PEMB. Se celebrarà al Citilab de Cornellà. La sessió es podrà seguir per streaming a través de la plataforma barcelonadema-participa.

Foto territorial

La sessió s’estructura en tres grans blocs:

  1. Debat: Innovació i Recerca  [09:15 - 10:30]

Amb Pere Regull, director general corporatiu de LEITAT; Laia Sánchez, responsable del Col·laboratori del Citilab; Anna Palli, coordinadora de Desenvolupament Estratègic de l'IRTA; Anna Font, directora de Tecnologies de la Informació de Fira de Barcelona;  David González Chanca, regidor Cerdanyola. Projecte Cerdanyola Ciutat del Coneixement (Pendent de confirmació). Modera el debat: Anna May, vocalia científica de l'Associació Catalana de Comunicació Científica.

  1. Debat: Humanisme tecnològic  [ 12:00 - 13:30]

Amb Mireia Bertran, Tandenn Penedès Garraf; Gemma Calvet, directora de l'Agència de Transparència de l'AMB; Andreu Francisco, director general Consorci Localret; Adela Martínez, cofundadora de Covidwarriors (Pendent de confirmació). Modera: Mireia Navarro, directora de Ràdio Cornellà.

  1. Debat: Cultura  [ 15:30 - 17:00]

Amb Sonia Gainza, directora d'Apropa Cultura; Andrés Andrés Jara, responsable tècnic. Consorci de la Colònia Güell; Toni Perna, director del Centre d'Art Tecla Sala Moisés Rodríguez Cantón, regidor del Servei de Promoció i Dinamització Cultural Rub (Pendent de confirmació). Modera: Berta Galofré Claret, periodista Sant Vicenç dels Horts TV i investigadora.

El procés participatiu Barcelona Demà per a l'elaboració del “Compromís Metropolità 2030” s’articula en sis mirades. Les quatre primeres (cohesionada, resilient, intel·ligent, pròspera) s'aborden als "Cicles metropolitans": tots ells d'una durada de 3 setmanes i integrats per una jornada inicial al CCCB, una jornada territorial en una ciutat de la província i una sessió virtual final, així com una plataforma en línia.

E3RV2kLWQAQJbKR

Els propers debats previstos al territori tindran lloc el 6 de juliol a Vilafranca del Penedès, amb debats sobre canvi climàtic i salut sota el lema “La metròpoli resilient”), i el 21 de setembre a Mataró, on es debatrà sobre activitat econòmica i ocupació amb el lema “La metròpoli pròspera”. A aquest cicle seguiran d’altres activitats per abordar temes de caràcter més transversals, per concloure posteriorment tot el procés.

El projecte “Barcelona Demà” impulsat pel PEMB compta amb els suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Redacció / Fotos: Arxiu-Citilab