El Ple del Prat mostra el seu rebuig unànime a l’ampliació de l’aeroport

Imprimeix

Com a alternativa l’Ajuntament defensa que es dissenyi un sistema aeroportuari català, potenciant els aeroports de Girona i Reus i millorant les connexions ferroviàries d'aquestes localitats amb el Prat i Barcelona

Els cinc grups municipals amb representació en el ple del Prat de Llobregat han mostrat aquest dimecres el rebuig unànime a la proposta d'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El PratMinuts abans d'iniciar el ple municipal del mes de juny, representants de tots els grups polítics -El Prat en Comú, PSC, ERC, Ciutadans i Podem- s'han fet una foto amb una pancarta amb el lema 'Preservem el delta. Protegim el clima. No a l'ampliació de l'aeroport #NiUnPamMés'.

En arrencar el ple, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha donat les gràcies a tots els regidors per mantenir les seves posicions en contra de l'ampliació davant la “pressió” que ha dit que estan rebent i ha reiterat que “el creixement de l'aeroport no és compatible amb l'equilibri territorial.” “Seguirem amb la lluita, és difícil, és un enemic ben armat, amb molta força i poder, però estem segurs que una vegada més la ciutadania del Prat s'imposarà perquè tenim la raó i així ho farem entendre”, ha emfatitzat Mijoler.

2010 ampliacio aeroportjpg

Des del govern local han insistit en la seva negativa a la proposta d'ampliació perquè “suposaria la destrucció de la Ricarda, espai protegit per la Unió Europea, que reclama una major protecció del Delta del Llobregat.”

El consistori ha recordat que a la mateixa zona també hi ha la Casa Gomis, obra fonamental de l'arquitectura racionalista a Catalunya, declarada recentment Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat.

Com a alternativa a la proposta de l'ampliació de l'aeroport, l'Ajuntament del Prat defensa que es dissenyi un sistema aeroportuari català, potenciant els aeroports de Girona i Reus i millorant les connexions ferroviàries d'aquestes localitats amb el Prat i Barcelona.

Redacció / Fotos: Aj. Prat-Arxiu