L’Aeroport del Prat posarà de nou en servei la Terminal T2 el 15 de juny

Tornarà totes les companyies que habitualment hi operaven i comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitària per les quals l’Aeroport  ha obtingut l’Airport Health Accreditation d’ACI

L'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat posarà novament en servei la Terminal T2, a partir del 15 de juny, adaptant les seves instal·lacions a la situació operativa actual i a totes les mesures sanitàries implantades per facilitar la seguretat sanitària dels passatgers.

La instal·lació aeroportuària tindrà operatives les Terminals T1, T2A i T2B. La Terminal T2C no estarà operativa. Aena recomana als passatgers que viatgin en els pròxims dies que consultin amb la seva aerolínia, ja que, si el seu vol de retorn és durant el dia 15 de juny o en una data posterior, la terminal d'arribada podria ser diferent de la utilitzada en el vol d'anada.

t2 2

Es traslladaran a la Terminal T2 totes les companyies que habitualment hi operaven. Tots els vols de sortida a la Terminal T2 facturaran a la zona T2B. L'accés a les portes d'embarcament es realitzarà únicament a través del filtre de seguretat de la zona T2B, mentre que les arribades es repartiran a la T2B per als vols nacionals i Schengen, i la T2A per als No Schengen. Les aerolínies de la Terminal T1 mantindran la seva operativa habitual.

D'acord amb el Reial decret-llei 26/2020, l'accés a les terminals es realitza pels accessos senyalitzats i només es permet l'entrada als passatgers que disposin de bitllet o targeta d'embarcament vàlids i als acompanyants estrictament necessaris de passatgers que requereixin assistència especial, de menors d'edat o amb causa degudament justificada. També es permet l'accés a clients de Rent a Car que vagin a retornar o a recollir un vehicle, amb document justificatiu.

aeropuerto barcelona 5 570x340

Els passatgers de la Terminal T2 podran accedir a les instal·lacions a través de les portes situades a ambdós extrems de la Terminal T2B. S'habilitaran els accessos a l'edifici situats davant la recollida d'equipatges de la T2B i a l'edifici intermodal. També es reobrirà l'accés a la Terminal T2 des de la passarel·la d'enllaç amb l'estació de Renfe, per als passatgers que vinguin en tren.

Les instal·lacions recuperaran el servei gratuït de llançadora entre les dues terminals, que durant els mesos en què la Terminal T2 s'ha mantingut inoperativa es podia realitzar a través del metro o de la línia L46 de TMB i el trajecte de la qual estava inclòs a la tarifa integrada.

c97ad1dd 3db5 4591 8358 6ffa72d7b29d alta libre aspect ratio default 0

Per a l'estacionament, quedarà operatiu l'aparcament de superfície de la Terminal T2B a partir de l'1 de juny, així com el pàrquing express de la Terminal T2, que també tornarà a entrar en funcionament. S'han habilitat dues zones d'espera per a acompanyants a l'exterior de l'edifici, una davant de la zona d'arribades de la T2B i una altra a la Terminal T2A.

La Terminal T2 comptarà amb totes les mesures per garantir la seguretat sanitària dels passatgers, per les quals l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ha rebut la certificació del programa d’“Airport Health Accreditation” del Consell Internacional d'Aeroports (ACI), un programa que avalua el compliment de les mesures sanitàries recomanades per ACI, l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI), l’EASA, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i les guies de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Inversions a les instal·lacions

Durant els mesos en què la terminal no ha estat operativa, no s'ha renunciat a seguir amb els projectes de millora i modernització. La Terminal T2 és imprescindible per al futur de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i tots els plans de desenvolupament de l'aeroport compten amb aquesta terminal com una peça estratègica per assumir la demanda prevista.

Aquestes actuacions de modernització dels equips i instal·lacions suposen una inversió per a la Terminal T2 de més de 106 milions d'euros per part d'Aena. Entre les principals actuacions compreses en aquesta inversió es troben la construcció d'una nova estructura del sistema de tractament d'equipatges de les Terminals T2B i T2C, la substitució de 23 passarel·les d'embarcament (fingers) i els seus sistemes associats o la renovació dels equips de climatització, juntament amb altres inversions desenvolupades en el conjunt de l'aeroport.

Redacció / Fotos: Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix