Els menors de 40 anys es vacunaran a partir del juliol

Imprimeix

Els col·lectius essencials, com els metges o els cossos de seguretat, que estaven sent vacunats amb l'immunogen d'AstraZeneca, es reprendrà la setmana vinent

Catalunya començarà a vacunar al juny totes les persones d'entre 40 i 49 anys i unes tres o quatre setmanes després, probablement al juliol, als menors de 40 anys, segons ha anunciat avui la sotsdirectora general de Promoció de la Salut i responsable del procés de vacunació, Carmen Cabezas.

Cabezas ha avançat que el Departament de Salut s'està plantejant unificar la franja dels 18 als 39 anys en un únic grup, que es començaria a vacunar al juliol. Cabezas també ha confirmat que la vacunació dels col·lectius essencials, com els metges o els cossos de seguretat, que estaven sent vacunats amb l'immunogen d'AstraZeneca, es reprendrà la setmana vinent. El ritme de vacunació al juny s'accelerarà fins a les 600.000 dosis setmanals.

347305eb 6f49 49b8 a03a e2e37f077dcf

'”Els menors de 40 anys, es podrien començar a vacunar unes 3 o 4 setmanes després d'haver començat els de la franja de 40 a 49 i no sabem encara si els menors de 40 anys aniran junts. Es podria fer una convocatòria més generalitzada”, ha apuntat. “A partir de la setmana vinent es vacunarà els col·lectius essencials que van quedar pendents de vacunar-se”, ha dit la sotsdirectora general, encara que no ha precisat amb quina marca de vacunes es prosseguirà en aquest col·lectiu.

269d9613 b8ca 4931 a756 9e0e3bf61712

Cabezas ha explicat que la població d'entre 40 i 50 anys començaria a vacunar-se a mitjans de juny, encara que ha admès que “tal vegada anem més ràpid, però la franja que estem vacunant ara, de 50 a 59 anys, són més d'un milió de persones i encara queda bastanta feina per fer.” “Al juny, el ritme de vacunació serà encara major. Posarem almenys 600.000 vacunes la setmana. Haurem de forçar una mica més el ritme”, ha anunciat la responsable del procés de vacunació a Catalunya.

Anul·lació

Sobre la petició que ha fet el Departament de Salut que les persones que no puguin acudir a la cita concertada per vacunar-se l'anul·lin al web, Cabezas ha reconegut que “és cert que fins ara costava una mica. Havies d'anar a un lloc molt específic. Per això hem demanat que sigui més fàcil perquè a la gent no li costi” anul·lar les cites.

image00014

“Si has passat el virus, recomanem esperar 6 mesos per vacunar-se. A més, hem observat que quan et vacunes quan fa poc que has passat la malaltia, tens més possibilitats de tenir efectes adversos”, ha advertit la responsable de vacunació.

Respecte a les persones estiguin de vacances quan s'obri el seu torn per vacunar-se, Cabezas ha explicat que “es pot buscar un lloc de vacunació a prop d'on siguis, o demanar una hora quan ja hagis tornat.”

Redacció / Fotos: Departament Salut-Jordi Flores