Creen una hackató per millorar les hospitalitzacions d’adolescents

Hi participa l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona on l’objectiu és dissenyar solucions basades en 5G i realitat estesa (XR) que redueixin l’impacte negatiu de les llargues hospitalitzacions per a nois i noies de 12 a 17 anys

“Hack the Hospital–5G Transatlantic Lab 2021” és la primera hackató organitzada entre Barcelona i Boston per dissenyar noves solucions innovadores que millorin l’estada dels adolescents a l’hospital. Per a això, Mobile World Capital Barcelona, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, Boston Children’s Hospital i Garage Stories reuniran cinquanta equips multidisciplinaris internacionals entre el 21 i el 23 de maig. 

educacio a casa hospital sant joan deu barcelona

Els participants treballaran per proposar idees que redueixin l’impacte negatiu que té en pacients pediàtrics i les seves famílies l’experiència d’una llarga hospitalització. Els desenvolupaments tecnològics que proposin contemplaran solucions 5G i de realitat estesa. El repte se centrarà en pacients d’entre 12 i 17 anys, i els equips podran escollir entre cinc verticals principals: socialització, salut mental, educació, entreteniment i una última que se centrarà en l’experiència familiar.

L’esdeveniment, que es duu a terme gràcies a la col·laboració de Cisco, IBM, GSMA, CaixaBank, Barcelona Tech City, MedVR, 5G Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, espera congregar 300 participants que treballaran en equips de sis persones de diferents nacionalitats durant un cap de setmana. La complexitat del repte requerirà la participació d’una àmplia tipologia de professionals, des d’enginyers, a educadors, dissenyadors, psicòlegs o treballadors de la salut, etc. per poder desenvolupar solucions d’aplicació ràpida i que incloguin diferents perspectives.

Durant els dos dies els equips hauran de treballar de forma conjunta en el disseny de la seva solució i comptaran amb l’ajuda de pacients reals dels dos hospitals, mentors i ponents internacionals. Durant les dues setmanes prèvies a la hackató, del 10 al 20 de maig, es realitzaran diferents activitats online per als participants amb experts de renom internacional en temes d’investigació, innovació i tecnologia com el Big Data, IoT o XR. Entre ells, destaca la presència de Google, Walt Disney Studios o investigadors de centres com el MIT de Boston, Harvard o NYU (New York University).

Els pacients, implicats des d’un inici

El disseny dels reptes ha comptat amb l’estreta col·laboració d’una vintena d’adolescents que estan integrats en el consell científic tant de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, grup amb nom KIDS Barcelona, com del Boston Children’s Hospital. Aquests joves a més acompanyaran als grups en la seva experiència en la hackató i també formaran part amb altres grups existents en un altre hospital del procés de valoració dels projectes presentats.

4hACdYuT

Manel de Castillo, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, explica que "per a un hospital com el nostre, que sempre ha destacat pel seu interès per innovar, Tall The Hospital suposa una gran oportunitat per poder millorar l'atenció dels joves hospitalitzats mitjançant solucions tecnològiques que permetin apropar el nostre centre als contextos en què la interacció i la participació dels menors es veu afectada, és a dir, l'escola, la família, etc. "

Un projecte d’aplicació real

Dels 50 projectes finals presentats en acabar la Hackató, els deu finalistes presentaran els seus projectes en directe davant un jurat internacional que seleccionarà els dos millors. Els guanyadors, que seran presentats al stand de Mobile World Capital Barcelona en el marc de MWC Barcelona 2021, desenvoluparan les seves solucions en col·laboració amb els equips d’innovació de Cisco, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i Boston Children Hospital. I, a més, ambdós hospitals es comprometen a testar els projectes als seus centres i amb pacients reals.

Redacció / Fotos: Dep. Territori i Sostenibilitat-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix