Les Muntanyes del Baix es fixen amb la silvopastura de Begues

La pastora Cristina de Llanos va explicar la seva experiència durant la recent presentació de la Guia per a la seva implantació a les Muntanyes del Baix

La silvopastura de Begues ha estat un dels exemples d’aquest servei que apareix a la Guia per a la implantació de la silvopastura a les Muntanyes del Baix, la qual es va presentar en un acte on la pastora de Begues, la Cristina de Llanos, va explicar la seva experiència.

silvopastura cristina 01

La Guia, impulsada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i Muntanyes del Baix, pretén ser una eina de transferència de coneixement i experiències útils per als municipis de Muntanyes del Baix que es plantegin projectes de silvopastura, tant des del punt de vista administratiu com d’entorn natural. En aquest sentit, la Guia contempla un recull de recursos, ajuts i idees per donar suport i més valor a l’activitat, partint d’experiències i exemples concrets, com el de Cristina de Llanos a Begues, i que permeten valorar per part dels municipis la posada en marxa del servei.

Alt valor agroforestal

A Begues, la silvopastura es va posar en marxa com a projecte pioner dins el Parc del Garraf i amb un ramat inicial de 70 cabres que, entre altres serveis, també havien de mantenir les franges de protecció contra incendis. Actualment, el ramat ha crescut en nombre i el formen tant cabres com ovelles, menades per la Cristina de Llanos i el Marc Alvarado.

Captura de Pantalla 2021 05 04 a les 11.13.01

Les Muntanyes del Baix és un projecte en el qual participen setze municipis de la comarca que tenen en comú una gran superfície forestal i valors agrícoles, ramaders, naturals, paisatgístics i patrimonials. Tots ells es coordinen i comparteixen estratègies i accions per la gestió d’aquest espai agroforestal.

Redacció / Fotos: Aj. Begues-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix