Molt més oxigen per a la restauració, el comerç la cultura i l’esport

El PROCICAT ha aprovat ampliar els horaris a partir d’aquest diumenge i també permet reobrir els parcs i fires d’atraccions, augmenta l’aforament per les activitats de gent gran

El PROCICAT ha aprovat les noves mesures que s'aplicaran a partir del diumenge i que estaran vigents durant quinze dies. Des del 9 de maig no hi haurà toc de queda nocturn desapareixerà el confinament perimetral de Catalunya, però es manté la limitació a sis persones en reunions. A més, la restauració podrà obrir fins a les 23 hores, com esport i cultura; i el comerç fins a les 22.

Captura de pantalla 2021 05 08 a las 12.13.46

represa restauracio

Parcs i fires d'atraccions podran reobrir amb un aforament del 30%, tots els ensenyaments reglats recuperaran la presencialitat plena, i les activitats per a gent gran en equipaments cívics podran arribar al 50% d'aforament. Pel que fa a actes religiosos, es manté un aforament del 50% i un màxim de 500 persones, que es pot ampliar a 1.000 amb bona ventilació.

gent gran residencia 100320

Discoteques i mossos

D’altra banda, el Govern s'ha mostrat disposat a estudiar la possibilitat que les discoteques puguin obrir només com a bar, sempre que les dades epidemiològiques permetin fer passos endavant cap a la reobertura dels locals d'oci nocturn.

las discotecas reabren sus puertas este viernes en la paz 1858512594 380x260

Mentrestant, els Mossos d'Esquadra i les policies locals desplegaran la nit del dissabte, en què finalitza el toc de queda, un ampli dispositiu semblant al de la revetlla de Sant Joan o Cap d'Any, per evitar aglomeracions i botellots, fer complir les restriccions vigents per la COVID-19 i controlar el trànsit.

El dispositiu, entre les 00.00 i les 08.00 hores del diumenge, té vocació preventiva per informar, corregir actuacions que no respectin les restriccions i, si no hi ha altre remei sancionar a qui no es recondueixi després de ser advertit.

E0cxvphWYAkQ9a0

Com que el toc de queda no decau fins a les 00.00 hores de diumenge, entre les 22.00 hores del dissabte i la mitjanit els Mossos d'Esquadra i les policies locals mantindran el seu dispositiu habitual per garantir que la mobilitat segueix restringida.

Paral·lelament, agents de trànsit duran a terme controls d'alcoholèmia per garantir una circulació segura en la primera nit en què es podrà conduir fins i tot depassant el perímetre de Catalunya.

780 0008 5993391 790355bb84cadbbfcc22987270793b86

Els Mossos també es desplegaran durant tot el cap de setmana, quan es preveu un augment de la mobilitat viària de més del 10% respecte a l'anterior, pels parcs naturals, per evitar una presència massiva de persones en aquests espais, com han estat fent durant els últims festius a Catalunya.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix