Dos mossos ajuden una dona que acabava de donar a llum a Castelldefels

Imprimeix

El naixement es va produir en un pàrquing comunitari, i uns dies després del feliç succés la família va voler visitar els agents que la van auxiliar per agraïr-los la feina i presentar-los la seva filla

La tasca que realitzen els Mossos d’Esquadra va més enllà, a vegades, de l’exclusivament policial. És el cas del caporal Nacho i l’agent Marc, de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Castelldefels. Els dos policies van assistir una dona que acabava de donar llum al seu nadó en un pàrquing.

Tot va succeir el passat dia 17 d’abril, cap a la una de la matinada, quan els agents de la comissaria de Castelldefels van rebre l’avís que una dona anava a donar a llum i que es trobava al pàrquing comunitari del seu domicili, sense temps d’arribar a l’hospital.

Immediatament una dotació policial es va adreçar al lloc i van localitzar al pare esperant l’ajuda a l’entrada del pàrquing. La mare, al costat del seu vehicle, acabava de parir. Els agents van tapar la mare i la nena amb una manta tèrmica, “perquè no agafessin fred”, i van intentar transmetre a la parella “escalf, calma i tranquil·litat fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que, posteriorment, els van traslladar a l’Hospital de Sant Joan de Déu”, segons explica el caporal Nacho.

Tot i que els dos agents acumulen molts anys de servei a la policia autonòmica era el primer cop que es trobaven en una situació tan especial com aquella. “El pare estava angoixat, la mare acabava de tenir la seva filla encara que reflectia una cara de felicitat. El primer que ens va preocupar fou l’estat en què es troba el nadó i, naturalment, la mare. Vam assistir-la, però ràpidament vam comprovar que ho portava força bé i estava molt tranquil·la”, comenta en Nacho. “El cert és que el temps se’ns va fer interminable amb l’arribada de l’ambulància. Només patíem per si es complicava el tema, ja que tota la feina l’havia fet la mare”, afegeix en Marc.

Amb l’arribada de l’ambulància i el trasllat del nadó i la seva mare a l’hospital, els dos policies van respirar satisfets d’haver complert el seu deure. Nacho indica que “va ser una experiència molt enriquidora. Sense cap dubte et queda gravat per a tota la vida”. Mentrestant, en Marc també considera que “serà un record que em quedarà per sempre.”

Retrobament

Dies més tard, la família van voler agrair als agents policials la seva actuació i es va desplaçar fins a la comissaria de Castelldefels, on la parella -en Javier i la Mireia- amb la seva filla Océana, es van retrobar amb els dos Mossos d’Esquadra i altres agents que van participar en l’assistència a la mare.

0 1

Segons explica la mare va ser tot molt ràpid “i no hi va haver temps d’arribar al centre mèdic. Així que amb les contraccions vaig haver de tirar una tovallola a terra i allà va néixer la nostra filla sense cap mena d’ajuda tot i que la meva parella és infermer d’urgències. Poc després arribaven els dos Mossos”. Mireia, que ja té una altra filla de dos anys, es mostra molt agraïda per la forma que la van tractar des de Mossos d’Esquadra: “Saber que la policia estava allà per ajudar-me em va donar molta tranquil·litat per la manera de com van fer les coses. A més, estic molt agraïda als dos policies i a la resta d’agents perquè en tot moment van ser molt respectuosos en una situació molt íntima per a mi. Es va demanar que només s’apropessin dones policia. La veritat és que es van portar molt bé i van ser molt humans. Els estaré agraïda tota la vida”. Mireia creu que “no hi ha res que no pugui fer qualsevol mare.”

Una història molt humana, amb final feliç.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra