Cribratge poblacional a Esparreguera per detectar casos de COVID-19

Imprimeix

Es realitzarà dilluns i dimarts, 10 i 11 de maig, de 9h a 13:30h i de 15h a 19:30h, al Poliesportiu El Castell

El Departament de Salut posa en marxa la setmana que ve un cribratge mitjançant PCR d'automostra nasal per detectar casos de COVID-19 entre els veïns i veïnes d'Esparreguera. El punt de recollida de mostres es situarà dilluns i dimarts, 10 i 11 de maig, al Poliesportiu municipal El Castell, de 9h a 13:30h i de 15h a 19:30h. Aquesta actuació s'emmarca dins l'estratègia de cribratges poblacionals que s'estan duent a terme arreu del territori seguint criteris epidemiològics i té l'objectiu de detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió.

La participació en el cribratge és voluntària i gratuïta i s'adreça als veïns i veïnes d'Esparreguera que tinguin més de 18 anys, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers tres mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. Els resultats de les PCR es podran consultar entre 48 i 72 hores després a l'espai personal de La Meva Salut. Si el resultat és positiu, se'ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l'estudi de contactes i indicar l'aïllament pertinent.

esparreguera4647

En el moment de la recollida del kit per a l'automostra, els participants poden fer-se-la al mateix punt de recollida amb l'assessorament d'un professional de l'atenció primària, o bé emportar-se-la a casa i seguir les instruccions incloses en el kit, per lliurar-la posteriorment al mateix punt de recollida. El kit per a l'autopresa conté una bossa amb tancament hermètic, un escovilló, un tub per dipositar-hi la mostra i una tovalloleta desinfectant.

Aquest cribratge està liderat pel Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l'Atenció Primària Metropolitana Sud de l'ICS, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Esparreguera i el suport d'altres entitats i associacions del municipi.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esparreguera