S’obre la convocatòria per vacunar les persones d’entre 50 i 59 anys

Imprimeix

El pròxim 9 de maig a les 00.00 hores decau l'estat d'alarma i ja no hi haurà toc de queda

El Departament de Salut de la Generalitat va obrir ahir la convocatòria per apuntar-se per rebre la vacuna anticovid per a les persones d'entre 50 i 59 anys, és a dir, les nascudes entre els anys 1962 i 1971, a les quals se'ls administrarà la vacuna de Pfizer/BioNTechSegons ha informat Salut, aquesta convocatòria es desenvoluparà de manera escalonada, començant per les persones de més edat, primer les nascudes el 1962.

QUI ES POT VACUNAR A PARTIR DE DILLUNS I COM HO HA DE FER?

Les persones nascudes entre els anys 1962 i 1971 residents a Catalunya. Aquesta convocatòria es desenvoluparà de manera escalonada, començant per la gent de més edat, les persones nascudes el 1962.

A partir d'avui les persones nascudes entre els anys 1962 i 1971, i al llarg de les properes setmanes, podran rebre un missatge de text (SMS) que redirigirà a una aplicació per poder reservar hora, dia i lloc per vacunar-se.

Mitjançant la web vacunacovidsalut.cat també es pot demanar cita per vacunar-te. Si els horaris, els dies o els punts de vacunació ja estan complets, els nascuts entre aquestes dates hauran de tornar-ho a intentar durant els dies següents per comprovar noves disponibilitats.

Salut recomana que les dades personals (telèfon, mòbil i correu electrònic) estiguin actualitzades en la base de dades del sistema sanitari català i en concret a la web de la Meva Salut.

image00004

ON VACUNARAN?

Als diferents punts de vacunació repartits per tota Catalunya. Funcionen en franges de matí (de 9 a 12 hores) i tarda (de 15 a 19 hores).

QUINS DOCUMENTS S'HAN DE PORTAR?

La targeta sanitària individual (TSI) juntament amb el DNI, el NIE o el passaport.

L'SMS del justificant de la programació de la cita enviat per Salut.

El dia de la vacunació es recomana portar una peça de màniga curta, que es pugui pujar fins a l'espatlla, o una peça sense mànigues. En cas que es vulgui, també es pot portar un jersei al damunt, que es pugui treure ràpidament i còmodament.

QUI NO ES POT VACUNAR EN AQUESTA CONVOCATÒRIA?

Els que no han nascut entre els anys 1962 i 1971, inclusivament. En aquest cas, cal demanar cita per vacunar-se a vacunacovidsalut.cat, si es forma part d'alguna convocatòria vigent per vacunar-te.

Els que han passat la Covid-19 durant els últims 6 mesos; passat aquest temps, ja es podran vacunar.

Els que són contacte estret d'algú amb Covid-19; si és així i formen part d'aquesta convocatòria, hauran de registrar el seu torn mitjançant la web de cita per vacunar-se quan hagin finalitzat l'aïllament.

image00018

QUÈ PASSA SI ESTAN COMPLETES LES CITES?

El desenvolupament de la campanya de vacunació avança en funció de les dosis de vacunes disponibles. Si les franges horàries, els dies o els llocs per vacunar-se ja estan complets, Salut recomana anar entrant en l'aplicació durant els dies següents per comprovar nous horaris o disponibilitats.

Redacció / Fotos: Departament de Salut