Salut vacunarà a les persones entre 40 i 49 anys el juny

Imprimeix

El pròxim 9 de maig a les 00.00 hores decau l'estat d'alarma i ja no hi haurà toc de queda

El Departament de Salut de la Generalitat preveu començar a vacunar la franja d'entre 40 i 49 anys al juny, després que aquest pròxim 10 de maig s'iniciï la immunització dels ciutadans d'entre 50 i 59 anys.

santjoandespi

“Per al maig és just -per vacunar de 40 a 49 anys-, ha de ser el mes de juny, que és quan rebrem moltes més dosi de vacunes”, ha pronosticat aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés. Ha indicat que, si la Unió Europea compleix els compromisos de lliuraments de les farmacèutiques, veu “probable arribar al 70% de la població vacunada a l'agost.“'Amb les dosis que tenim, trigarem encara a poder començar a vacunar a la franja de 40 a 49 anys. Però, si al juny rebem moltes més dosis, és possible que puguem espaiar la primera i segona i accelerar les dates per vacunar en el menor temps possible”, ha agregat.

Acaba el toc de queda

El pròxim dia 9 de maig a les 00.00 hores decau l'estat d'alarma i ja no hi haurà toc de queda, però si bé la restauració el diumenge ja podrà servir sopars fins a les 23.00 hores a Catalunya, l'oci nocturn encara espera data per poder reobrir.

Vergés ha explicat que la recuperació de tota l'activitat ha de ser progressiva i, en el cas de l'oci nocturn, ha avançat que es durà a terme a Sitges (Garraf) una prova pilot, en forma d'estudi clínic, per observar com es podria reobrir aquest sector amb les mesures “més justes.”

Redacció / Fotos: Departament de Salut