El brot a la residència d’Esparreguera comptabilitza trenta contagiats

Imprimeix

Segons l’alcalde del municipi, Eduard Rivas,“s’ha estabilitzat perquè les xifres no han canviat respecte a la setmana passada, per la qual cosa podem dir que està controlat”

El brot a la residència de gent gran Can Comelles d'Esparreguera s'ha estabilitzat en trenta contagiats -25 usuaris i 5 treballadors-, tots ells amb simptomatologia lleu o asimptomàtics i una única persona infectada ingressada, tot i que per patologies prèvies.

Deu dies després de l'aparició del brot, que inicialment va afectar vint residents, fonts municipals han explicat aquest dimecres que la situació està “controlada i estable” i han indicat que, després dels nous positius detectats durant els cribratges, el número de contagiats no ha augmentat en els últims dies.

panorama fac3a7ana 5 1000x288

La residència de Can Comelles té 91 usuaris, 52 d'ells a l'edifici antic del centre, on es concentra el brot, i 39 més a l'edifici nou, on després de les proves diagnòstiques s'ha confirmat que no hi ha cap cas de Covid-19.

Dels 52 residents a l'edifici antic, disset ancians sans han estat traslladats a un centre de L'Hospitalet de Llobregat perquè tant ells com els infectats puguin fer correctament la quarantena, atès que en alguns casos els usuaris comparteixen habitacions.

“Les xifres no han canviat respecte a la setmana passada, podem començar a dir que el brot està controlat. No hi ha hagut nous positius a la residència”, va destacar ahir en declaracions a Ràdio Esparreguera l'alcalde del municipi, Eduard Rivas.

Així mateix, va remarcar que el quadre clínic de les persones contagiades tampoc ha variat, que tots els casos són lleus o asimptomàtics i que en cap cas hi ha hagut problemes d'insuficiència respiratòria.

esparreguera3710

En el cas de l'usuari que segueix a l'hospital, l'alcalde del municipi baixllobregatí va insistir que el seu ingrés no està relacionat amb el coronavirus, sinó que es deu a les seves patologies prèvies i que igualment el pronòstic és favorable.

Sobre l'origen del brot, que la setmana passada el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va atribuir a alguna persona que no s'havia vacunat sense detallar si es tractava d'un treballador o no, l'alcalde va criticar que es difongués aquesta informació sense compartir-la prèviament amb el consistori, va considerar que es “va estigmatitzar i va criminalitzar” la plantilla de la residència i va assegurar que encara no es coneix com va entrar el virus al centre.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esparreguera