Salut començarà el maig la vacunació per a les persones de 50 i 59 anys

Es preveu que un vuitanta per cent dels ciutadans d'entre 60 i 79 hagi rebut la primera dosi aquest mes

La consellera de Salut, Alba Vergés, va afirmar ahir dissabte que el seu departament projecta iniciar la vacunació de les persones d'entre 50 i 59 anys a mitjans de maig, mes en el qual preveu que un vuitanta per cent dels ciutadans d'entre 60 i 79 hagi rebut la primera dosi.

En una entrevista amb l'emissora Catalunya Ràdio, la consellera ha indicat que ara “interessa especialment” la vacunació a persones d'entre 50 i 59 anys, ja que “hi ha ingressats a les UCI pacients de menys de 55 anys”. Vergés ha informat que, a partir del 9 de maig, s'haurà cobert la vacunació amb una dosi al vuitanta per cent de la població de més de 60 i menys de 80 anys, la qual cosa implica que, 'a poc a poc, pots començar amb altres franges', ha argumentat.

image00017

Accelerar el pla de vacunació, ha afegit, ha estat possible amb l'arribada de noves dosis, la qual cosa permetrà que aquest cap de setmana s'habilitin fins a 24 punts de vacunació fora dels centres d'atenció primària a tot el territori català. Al maig, segons Vergés, arribarà el doble de les dosis rebudes les últimes setmanes i ha recordat que ahir es van rebre 250.000 unitats d'AstraZeneca. Cada setmana, ha dit, arribaran 270.000 dosis de Pfizer/BioNTech i Moderna.

Redacció / Fotos: Departament de Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix