Can Comelles d’Esparreguera, únic geriàtric de Catalunya en vermell

Imprimeix

La residència municipal  del Baix Llobregat Nord encara no han controlat l'epidèmia

La vacunació de gairebé tots els interns i la majoria de treballadors de les residències de Catalunya ha permès que un 98% dels 1.038 geriàtrics estiguin ja lliures de Covid-19 i que només un, el d'Esparreguera, a la regió sanitària Metropolitana Sud, tingui encara brots i infectats de Ccoronavirus.

La residència municipal Can Comelles d'Esparreguera ha registrat un brot de Covid-19 que afecta vint-i-quatre usuaris del centre, tots amb simptomatologia lleu o asimptomàtics excepte un, que es van infectar a pesar que estaven vacunats des del passat mes de gener.

Segons dades facilitades pel Departament de Salut, dinou geriàtrics més (1,8% del total), un de menys que fa 15 dies, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són brots ja controlats. La gran majoria, 1.019 residències (98,1%), estan en situació verda i lliures del virus, segons la mateixa font.

esparreguera4550

El Departament de Salut classifica les residències -en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones- per colors: vermell per les quals encara no han controlat l'epidèmia, taronja per les quals tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per les que no tenen cap contagiat.

Fins ahir, han mort en les residències catalanes 4.563 persones per Covid-19 -sis d'elles en els últims 15 dies-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.

La situació avui de les residències geriàtriques a Catalunya és la següent:

Captura de pantalla 2021 04 29 a las 6.12.20

Redacció / Fotos: Arxiu