Detenen a Viladecans un fugitiu d’EEUU per estafa

Imprimeix

El detingut és Mark Gregori L., de 56 anys, va fugir dels Estats Units a Europa, on s'ha estat amagant a França i Espanya, després que els seus còmplices i col·laboradors en l'estafa, entre ells un procurador de Florida, fossin detinguts al seu país, ha informat la Policia Nacional a travès d’un comunicat.

L'organització va obtenir més d'un milió de dòlars de beneficis al vendre a xarxes de majoristes farmacèutiques legalment establertes als Estats Units els productes que compraven a preus molt reduïts al·legant que havien de ser enviats a Angola i Perú com a ajuda humanitària.

Ordre de recerca des del 2004

Sobre Gregori pesava una ordre de recerca i detenció expedida per les autoritats judicials de Miami l'abril de 2004, després d'haver fugit d'Estats Units.

Un cop assentat a Espanya, el sospitós treballava amb altres socis en la gestió de lloguer i venda de cases de luxe per Internet, tot i que adoptava moltes precaucions per evitar ser localitzat i detingut.

Després de la seva detenció a Viladecans, Mark Gregori L. ha estat ingressat a la presó d'Alcalá-Meco de Madrid, a l'espera que l'Audiència Nacional autoritzi la seva extradició.

La policia nord-americana l'acusa dels delictes d'associació il·lícita per cometre estafes; estafa; desviació de medicaments; blanqueig de capitals, i tràfic de drogues.

Redacció | Foto: Arxiu