El saldo migratori creix per la recuperació del balanç amb l'estranger

Es manté positiu per cinquè any consecutiu seguint la tendència d’increment iniciada l’any 2015

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el Baix Llobregat presenta el 2019 un saldo migratori de 9.944 moviments. Aquest saldo es manté en positiu per cinquè any consecutiu seguint la tendència d’increment iniciada a l’any 2015 que deixava enrere els saldos negatius del període 2012-2014.

0000106730

El moviment migratori amb l’estranger és el principal protagonista d’aquest augment ja que el saldo migratori amb l’estranger, que és de 9.294 variacions residencials, s’ha incrementat respecte l’any anterior (2018) un 29,2%.

Captura de pantalla 2021 04 27 a las 11.25.33

El saldo de la comarca amb municipis de la resta d’Espanya torna a ser lleugerament negatiu (-735). El saldo migratori de la comarca amb la resta de Catalunya, no obstant, és positiu i es manté en segon lloc com a component pel que fa al saldo migratori, només superat pel saldo amb l’estranger.

persones baix 2

Dintre de les migracions amb la resta de Catalunya, destaquen les variacions residencials amb la província de Barcelona (2.349), ja que amb la resta de províncies de Catalunya la comarca presenta un saldo negatiu de -964 moviments. Els moviments interns (canvis de residència dins de municipis de la mateixa comarca) han sigut 12.499, xifra que es manté molt similar a la de l’any anterior (12.457).

Redacció / Fotos: RAC-1-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix