Gavà tindrà el centre d’entrenament de pilots més gran d’Europa

Imprimeix

La companyia lituana BAA Training invertirà 68,5 milions d'euros en els propers tres anys on s’instal·laran onze simuladors

La companyia lituana BAA Training invertirà 68,5 milions d'euros en els propers tres anys a l'escola de pilots que té a Gavà, que amb els onze simuladors que està previst que s'instal·lin es convertiria en el centre d'entrenament de pilots més gran d'Europa.

visita BAA

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dilluns la seu de BAA Training a Gavà, acompanyat del director general del centre, Aurimas Urbonas, i de l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha informat el departament.

Les instal·lacions actuals tenen una superfície de més de 5.000 metres quadrats i ja compten amb el primer simulador operatiu, dels onze que s'instal·laran en els propers tres anys. Amb aquesta capacitat disponible, l'empresa estarà preparada per donar cabuda al mercat europeu a més de 50.000 hores d'entrenament en vol i oferir formació recurrent a aproximadament 1.500 pilots anuals per simulador.

La inversió, que es farà en tres anys i ascendeix a més de 68 milions d'euros, inclou: 60 milions d'euros per a la compra dels simuladors de vol; 2,5 milions per a l'adequació de la infraestructura, i 6 milions en dispositius d'entrenament de vol. Actualment, el centre ja té el primer simulador de vol complet d'Airbus A320 NEO.

baa gava

La conselleria ha destacat que la ubicació de les instal·lacions es considera estratègica, ja que es troba a només nou quilòmetres de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, per la qual cosa facilitarà la formació de molts pilots que aterrin allí i hagin de fer els cursos obligatoris per mantenir la seva llicència.

BAA Training va iniciar l'octubre de 2018 la seva activitat a l'aeroport de Lleida-Alguaire, on actualment té la seva principal base d'entrenament per a la formació de pilots a Europa i acull una mitjana de 165 alumnes a l'any.

Redacció / Fotos-Vídeo: BAA Training-Dep. Territori i Sostenibilitat