L’IMET autoritza a Uber operar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El sindicat Élite Taxi anuncia mobilitzacions i diu que està llest per “posar-ho tot potes enlaire”

Uber ha rebut la llum verda de l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) per operar amb la tarifa T3, és a dir, de preu tancat per carrera, la qual cosa ha indignat el sindicat Élite Taxi, que ja ha avisat que està “en alerta màxima”, llest “per posar-ho tot potes enlaire”.

El passat 16 de març, l'IMET va exigir a Uber complir amb els requisits legals per operar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), això és, oferir la tarifa de preu tancat (T3). Ahir divendres, l'IMET va informar que “Uber ha emplenat els requeriments tècnics de la tarifa 3”, per la qual cosa "pot exercir la seva activitat com a empresa de mediació.”

taxis barcelona

Fonts d'Uber han explicat que aquesta empresa oferia fins ara un servei de transport amb taxímetre, ja que estava a l'espera que l'IMET l'autoritzés a aplicar la tarifa de preu tancat per carrera. Una vegada ha estat autoritzat a oferir un preu tancat per carrera, Uber oferirà detalls la setmana que ve sobre quins passos farà a partir d'ara.

Més de 300 altes

Les mateixes fonts han afirmat així mateix que uns 350 taxistes es van donar d'alta en la plataforma per operar a Barcelona, si bé “molts d'ells tenen por de sortir a treballar a causa de la campanya d'intimidació que alguns sectors del taxi han dut a terme en les últimes setmanes.”

La citada “campanya d'intimidació”, segons les citades fonts d'Uber, ha estat engegada per Élite Taxi, sindicat que ha emès un comunicat en conèixer la notícia. Avisa que “la paciència té un límit” i avança que els taxistes que prenguin “la mala decisió de treballar amb Uber” seran “pressionats als carrers” i “assenyalats davant l'opinió pública.”

taxista cartell uber 280321 1

“El taxista té uns codis i regles d'honor que no estan escrites, però que es respecten als carrers de Barcelona i, al moment en què un taxista decideixi trencar-les i trair els seus companys unint-se a Uber, atorga tota la legitimitat moral a qualsevol taxista per no respectar cap codi no escrit amb els traïdors que no tenen principis morals envers els seus companys”, prossegueix Élite Taxi en el seu comunicat.

Malgrat la revolada generada, la llum verda a Uber no és definitiva, ja que l'IMET està analitzant “documents aportats a expedients relatius a les obligacions fiscals, laborals, mercantils i en matèria de protecció de dades”.  A l'espera de conèixer el veredicte d'aquesta anàlisi, Uber pot operar a l'AMB.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
91

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix