Abrera, Castelldefels, Cornellà i El Prat ja tenen els seus mòduls COVID-19

Imprimeix

A la regió sanitària Metropolitana Sud ja funcionen 9 dels 18 mòduls previstos per donar suport als centres d’atenció primària

Aquesta setmana s’han posat en marxa quatre nous mòduls de suport per a l’activitat COVID-19 als centres d’atenció primària d’Abrera, Can Bou de Castelldefels, La Gavarra de Cornellà i Ramona Via d’El Prat. D’aquesta manera, a la regió sanitària Metropolitana Sud ja han entrat en funcionament la meitat dels 18 mòduls previstos.

Interior mòdul

Aquests espais situats al costat dels CAP permeten traslladar fora del centre l’activitat relacionada amb el coronavirus, com ara la realització de proves PCR, la vacunació o l’atenció als pacients amb sospita COVID, en funció de les necessitats que tingui cada equip. L’objectiu és donar suport als centres que no disposen de suficient espai i ajudar-los a separar l’activitat COVID de la resta, garantint els dobles circuits i assegurant una major seguretat dels professionals i els ciutadans dins els CAP.

Ramona Via 1

Ramona Via del Prat de Llobregat

Els quatre mòduls tenen 45 metres quadrats i compten amb una consulta, dos punts per a la realització de proves PCR i un espai d’atenció al pacient. Els nou mòduls que Salut ja ha instal·lat a la regió sanitària Metropolitana Sud estan situats, a més de a Abrera, Castelldefels, Cornellà i El Prat, als municipis de l’Hospitalet, Begues, Cunit, Esplugues i Pallejà. En les properes setmanes es començaran a instal·lar la resta, en els següents centres d’atenció primària: CAP Olesa (Olesa de Montserrat), CAP Sant Joan (Vilanova i la Geltrú), CAP Sitges, CAP Dr. Bartomeu Fabré Anglada (Gavà), CAP La Florida (l’Hospitalet de Llobregat), CAP La Granja (Molins de Rei), CAP Sant Just, CAP Vilafranca Nord i CAP Sant Andreu de la Barca.

Ramona Via 3

Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció  Primària i té l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana, així com crear circuits diferenciats per separar l’activitat COVID i no COVID. Salut preveu col·locar 120 mòduls a Catalunya abans de l’estiu i estima que tindran una permanència d’entre 2 i 4 anys, en funció de les necessitats de cada centre. El pressupost mitjà de construcció i equipament mèdic de cadascun dels mòduls és d’uns 70.000 euros.

Redacció / Fotos: Comunicació Àmbit Metropolità Sud Catsalut