El Baix Nord promou un ‘hub’ agroalimentari saludable i sostenible

Imprimeix

Compta amb la participació de sis municipis i el suport de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la recuperació econòmica de la zona en aquest sector

La Diputació de Barcelona i sis municipis del nord de la comarca del Baix Llobregat - Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires i Sant Andreu de la Barca- enceten un projecte per promoure aquesta zona en un hub agroalimentari i potenciar l'alimentació saludable i sostenible. El projecte pretén fonamentar la recuperació econòmica de la zona en aquest sector. La iniciativa es desenvolupa en el marc del programa "Treball, Talent i Tecnologia" de la Diputació de Barcelona, que finança el programa amb 300.000 euros.

hub baix nord 2

El programa pretén promoure el creixement i ajudar a la recuperació econòmica sostenible de la zona nord del Baix Llobregat, potenciant i dinamitzant tota la cadena de valor del sector alimentari, fent especial èmfasi en l'alimentació saludable i sostenible

El primer pas de la iniciativa preveu fer una diagnosi de la situació actual a la zona pel que fa referència a la presència d'empreses d'aquest sector i possible mà d'obra.

Un dels punts positius de la zona és que compta amb sòl agrícola per conrear, infraestructura per captar aigua i abastir els conreus, indústria productora d'aliments i infraestructures per gestionar el residus.

L'objectiu és crear un hub tecnològic de referència en el sector alimentari, amb empreses i entitats públiques i privades, potenciar la inserció de persones en situació d'atur millorant la seva ocupabilitat i les seves competències tecnològiques, alhora que millorar la capacitació dels treballadors d'aquests sector d'alimentació per fer-los més competitius i posar en marxa accions que permetin dinamitzar tota la cadena de valor alimentària per millorar la competitivitat de les empreses, a través de l'aplicació de la tecnologia i les eines que posa a disposició de les empreses la indústria 4.0.

hub baix nord 3

A la cadena de valor del sector alimentari s'inclouen totes les empreses que participen en la creació del producte, en la seva manipulació i transformació i en la seva distribució i comercialització.

Es posarà èmfasi especial en l'alimentació saludable, considerada com aquella que permet un funcionament òptim de l'organisme i de la seva salut, tot sent al mateix temps completa, equilibrada, segura, sostenible i assequible.

El projecte preveu realitzar accions de formació a les persones que estan treballant en les empreses d'aquest sector, així com a les persones desocupades en recerca de feina, una vegada diagnosticades les necessitats de les empreses i identificades les oportunitats de millora.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Andreu de la Barca