Gavà activa la zona taronja a la platja a partir de l’1 de maig

Imprimeix

Enguany s’incrementa el nombre de places en una cinquantena, tenint un total d’unes cinc-centes vint

L’Ajuntament de Gavà té previst activar la zona taronja a la seva platja el pròxim 1 de maig.. Enguany s’incrementa el nombre de places en una cinquantena, tenint un total d’unes 520 places, ja que s’amplia als carrers Alcanar i Cubelles. La zona taronja estarà activa durant els caps de setmana i festius fins al 26 de setembre, i de 9 a 20 hores.

Captura de pantalla 2021 04 21 a las 21.01.45

Només hi podran estacionar els vehicles censats a Gavà i els vehicles de rènting i cotxes d’empresa dels ciutadans de Gavà. Al respecte, caldrà comunicar i acreditar els vehicles matriculats a partir de l’abril del 2021, els que hagin patit un canvi de nom a partir de l’1 de gener del 2021 i tots els vehicles de rènting i cotxes d’empresa.

zona taronja 1 210421

Aquesta mesura té per objectiu dissuadir d’agafar el cotxe, alhora que facilita als residents a Gavà aparcar al barri marítim. Es posa en marxa per dur a terme una millor gestió de la mobilitat en previsió d’una possible afluència important de vehicles a Gavà Mar. La zona taronja està distribuïda als carrers de l’Ametlla, l’Escala, Palamós, Arenys, Roses, Garraf, Amposta, Palafrugell, Cunit, Alcanar i Cubelles.

Mapa

En els pròxims dies, els establiments comercials i de restauració de Gavà Mar podran oferir als seus clients autoritzacions per estacionar, en nombre i temps limitat, en les zones d’aparcament restringit

La zona taronja s’avança al dispositiu de mobilitat sostenible que es posarà en marxa el 12 de juny, tret de sortida de la temporada de platges. Un dispositiu que afavoreix l’ús del transport públic i els trajectes a peu i en bicicleta, com a alternatives reals al vehicle privat, i que promou una major fluïdesa i pacificació dels carrers i de l’espai públic. En definitiva, cerca l’equilibri entre l’ús lúdic de la platja amb la preservació del caràcter urbà i residencial de Gavà Mar i dels seus valors ambientals.

Redacció / Foto: Google Maps