Ja és Temps d’Espàrrecs a Gavà

L’esdeveniment es transforma en una programació especial del 22 d’abril al 10 de maig

Aquesta setmana comença la programació “És Temps d’Espàrrecs”. Els organitzadors de l’esdeveniment han decidit enguany transformar-lo en una programació especial que tindrà lloc entre el 22 d’abril i el 10 de maig. Es tracta, doncs, d’una iniciativa adaptada a la situació derivada de la pandèmia de la COVID-19 que posa per damunt de tot la seguretat.

174285039 5298567203549994 8671327124241086869 n

Segons l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, “sobretot hem primat mantenir l’essència i l’esperit del que celebrem cada any en aquestes dates, que és posar en valor el treball de la pagesia a la nostra ciutat, aquesta part del nostre patrimoni de ciutat que és el Parc Agrari, i en definitiva el nostre producte més emblemàtic, que és l’espàrrec.”

IMG 6878

La programació mantindrà les tres potes clàssiques de la Fira, és a dir, pagesia, gastronomia i comerç, amb tot un seguit d’activitats algunes d’elles presencials i altres telemàtiques. Un esforç, doncs, molt diferent de l’habitual que Sánchez ha reconegut en agrair l’esforç i la compressió a tothom, i sobretot aquest compromís per adaptar-se a les circumstàncies, que no són fàcils.”

El gruix de les activitats al voltant de la pagesia, però, tindrà lloc els dies 1 i 2 de maig, coincidint amb les dates en què s’hauria celebrat la Fira. Entre altres, el Mercat del Camp estarà instal·lat a la Torre Lluc els dos dies per tal que tothom que vulgui pugui espàrrecs i altres productes de quilòmetre zero. També hi haurà cinc photocalls que formaran part d’un concurs i d’una gimcana.

EzJ4fA6VgAMepFG

La restauració és, com dèiem, una de les potes clàssiques imprescindibles de la Fira. El GastroGavà, eix central d’aquesta pota, es trasllada enguany als restaurants de la ciutat que, entre el 22 d’abril i el 9 de maig, oferiran als seus clients la possibilitat de degustar un plat o un menú amb l’espàrrec com a protagonista. La iniciativa s’ha batejat com a “Espàrrecs a la carta”, i de moment s’hi ha adherit una vintena de restauradors locals.

174263262 5298570126883035 5880799548101647176 n

Una de les accions per donar a conèixer les particularitats del producte és la seva presència en una de les parades del Mercat de la Terra Slow Food Barcelona, un mercat de pagès que es munta cada dissabte al Parc de les Tres Xemeneies del barri del Poble-sec i aplega centenars de persones que gaudeixen de diferents activitats per conscienciar del consum responsable i entrenar el gust: xerrades, tallers, tastets i showcookings. Les famílies poden gaudir d’un espai infantil amb jocs de fusta i activitats dirigides.

Redacció / Fotos/Vídeos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
78

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix