Castelldefels limita la velocitat de gairebé tots els carrers a 30km/h

Imprimeix

L'11 de maig entra en vigor la modificació del Reglament de Circulació que va aprovar el Consell de Ministres al novembre

La Direcció General de Trànsit (DGT) del Ministeri de l'Interior i la Federació Espanyola de Municipis y Províncies (FEMP) ja tenen a punt els nous límits de velocitat en vies urbanes. L'11 de maig entraran en vigor aquestes noves limitacions de velocitat.

A Castelldefels, el consistori municipal està fent els canvis de senyalització per adaptar-se a aquesta nova normativa. Implica un gran canvi en la velocitat màxima genèrica a totes les vies urbanes de la ciutat, ja que estableix que tots els carrers d'un carril per sentit (ja siguin de sentit únic com ara el c. Dr. Fleming, o de doble sentit, com l'av. Constitució) tindran una velocitat màxima de 30 km/h.

 noticies txt 15351 not fotografia

D'aquesta manera, en pocs dies tots els carrers de Castelldefels passaran a ser amb aquesta velocitat, a excepció de l'av. Canal Olímpic, entre la pl. Barona i el c. d'Aragó, que alternarà trams a 40 i a 30. També el tram de l'av. Constitució entre Ca n'Aimeric i les Botigues de Sitges, que funciona com a travessia urbana, tindrà un límit màxim de 40 km/h.

La mesura, reconeguda per la Comissió Europea com a positiva, perquè ajudarà a reduir la sinistralitat, l'ha establert l'Estat per oferir als ajuntaments un paraigua legal normatiu que els permeti aplicar els 30 km/h.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Googles Maps