El nou col·lector salmorres estarà acabat el 2025

La multinacional ICL i l'Agència Catalana de l'Aigua invertiran 110 milions d’euros i el primer tram que es licitarà serà el d’entre Castellgalí i Abrera

La multinacional minera israeliana ICL i l'Agència Catalana de l'Aigua han signat aquest dilluns un acord pel qual invertiran 110 milions d'euros en un nou col·lector de salmorres que ha d'estar completament acabat el 2025 i que construirà l'empresa pública Infraestructures.cat. ICL aportarà 98 dels 110 milions que costarà aquesta canalització de 122 quilòmetres que recorrerà 22 municipis de les comarques del Bages i el Baix Llobregat, amb una capacitat de transport de 1.683 litres per segon.

BIG 353280314041221 02

Aquest col·lector de salmorres és un projecte llargament reivindicat per ICL que busca evitar que s'aboqui l'efluent de les plantes de tractament, les mines i els dipòsits salins de la zona al llit dels rius Llobregat i Cardener.

L'acord l'han signat aquest dilluns el director de l'ACA, Lluís Ridao, i el president d'ICL Iberia, Carles Aleman, a les instal·lacions d'ICL a Súria (Bages), un acte presidit pel conseller de Territori, Damià Calvet, ha informat aquest departament en un comunicat.

BIG 963285413041221 02

Calvet ha precisat que el nou col·lector es licitarà en diferents trams, de manera que el primer serà el tram entre Castellgalí i Abrera, previst del 2021 al 2024. Quant als altres, el de Balsareny-Sallent-Abrera està previst entre el 2022 i el 2024, el que enllaça Súria amb Castellgalí entre el 2023 i el 2025, i la part que afecta el Prat entre el 2022 i el 2023.

CS P sFVEAAn ju

La construcció del nou col·lector “garantirà, des del punt de vista de capacitat de transport, la restauració de la muntanya de sal del Cogulló', fruit de dècades d'explotació minera, gràcies a la 'dilució i evacuació al mar a través d'aquest col·lector”, ha dit el conseller.

BIG 330280014041221 02

Així mateix, l'acord preveu també que es construeixi una conducció entre la depuradora de Manresa i Súria per impulsar aigua regenerada per als usos relacionats amb l'activitat minera i la restauració del dipòsit salí del Cogulló, amb l'objectiu que l'aigua usada per ICL sigui 100% depurada.

Redacció / Fotos: Dep. Territori i Sostenibilitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
115

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix