Es desencalla l’enderroc de dotze naus industrials del polígon Sesrovires

Imprimeix

L’Ajuntament ha obtingut un crèdit ICO de 4.635.335,75 euros després que el jutjat desestimés per tercera vegada la legalització de les naus industrials

La Sentència ferma número 177/2010, de 14 de maig de 2010, del Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona va ordenar l’enderroc de dotze naus industrials del Polígon Sesrovires, a Sant Esteve Sesrovires. Això no obstant, per tal de poder executar l’enderroc de les naus calia complir prèviament amb la condició establerta a l’article 108.3 de la Llei 29/1998 i garantir els perjudicis que causaran els enderrocs als tercers de bona fe. L’Auto de 14/11/2017 del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 12 de Barcelona va fixar aquestes garanties en 4.635.335,75 €, que havia de prestar l’Ajuntament.

Credit ICO Aj SesRovires

Després de tres anys i mig, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha complert i ha garantit, mitjançant un crèdit ICO aprovat pel Ple consistorial de 24/03/2021 per import 4.635.335,75 €, els perjudicis als tercers de bona fe que causaran els enderrocs de les dotze naus industrials. En conseqüència, ja no hi ha cap impediment per tal que es pugui complir la Sentència ferma número 177/2010 del Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona i es procedeixi a l’enderroc de les dotze naus industrials del Polígon Sesrovires.

poligon ses

I més quan l’ajuntament sesrovirenc va rebre un nou revés judicial en el seu intent de legalitzar les naus que s’han d’enderrocar al desestimar el Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona per mitjà del seu Auto de 19/02/2020 el tercer incident d’inexecució de Sentència formulat per l’Ajuntament.

Tal com explica l’advocat de les catorze famílies Farràs, l’especialista en Dret Administratiu, Sergi Aymerich, “davant l’imminent enderroc no s’entén el motiu de per què l’actual equip de govern municipal no inicia les pertinents actuacions contra els responsables d’aquest desgavell urbanístic i permet que els que acabin pagant siguin, com sempre, els que no en tenen cap culpa: les sesrovirenques i els sesrovirencs.”

Aymerich també indica que les famílies Farràs “no tenen gens d’interès de fer mal i tirar les naus, però aquestes naus s’han construït en terrenys que pertanyen a les famílies Farràs i, a més, de forma il·legal” i afegeix que “el que no s’entén és que vam demanar pactar una quantitat econòmica per menys quantitat que ara hauran de pagar al final de tot aquest procés. Nosaltres continuem oferint-nos a negociar per trobar la millor solució, però és l’ajuntament és el que no està disposat des de fa molt temps. Això els pot costar haver de pagar tres o quatre vegades més que el que volíem.”

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu