Arrenca el procés participatiu per al compromís metropolità 2030

Imprimeix

El 28 d'abril començaran els quatre 'Cicles metropolitans', el conjunt d'activitats presencials i virtuals del procés

L'associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) ha posat en marxa el procés participatiu 'Barcelona demà' , que posarà les bases per definir les missions que configuraran el Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic de la metròpoli. La finalitat d'aquest pla és impulsar el progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana per primera vegada en el conjunt de la regió metropolitana de Barcelona (RMB) sense perdre de vista, a més, el context d'emergència climàtica i les condicions del món post-pandèmia.

El regidor de Presidència de Barcelona, vicepresident de planificació estratègica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i president de la comissió executiva del PEMB, Jordi Martí; el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet; i els comissaris Teresa Bermúdez i Jordi Amat van presentar ahir dimecres el procés participatiu.

EyXD9PbWEAAIlPt

El 28 d'abril començaran els quatre 'Cicles metropolitans', el conjunt d'activitats presencials i virtuals del procés, i de moment, ja han mostrat el seu interès a participar 428 organitzacions del conjunt del territori metropolità.

Sis blocs

En aquestes trobades, que duraran tres setmanes, es debatrà entorn de sis blocs: Metròpoli resilient (amb els recursos bàsics garantits, més saludable i adaptable davant les incerteses), i Metròpoli pròspera (oportunitats per al desenvolupament econòmic i social per a totes les persones i territoris).

EyXFK3wXIAQgi9

També, Metròpoli cohesionada (connectada, en xarxa i accessible, que impulsa un progrés sostenible i inclusiu), i Metròpoli intel·ligent (vital i diversa, que posa en relleu la recerca i la cultura com a eixos fonamentals per al seu desenvolupament).

I, finalment, Metròpoli multinivell (amb una governança complexa, que es projecta des de l'escala dels barris al conjunt del territori), i Metròpoli oberta (mediterrània, europea i de vocació global).

Redacció / Fotos: Arxiu