Arrenca el procés participatiu per al compromís metropolità 2030

El 28 d'abril començaran els quatre 'Cicles metropolitans', el conjunt d'activitats presencials i virtuals del procés

L'associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) ha posat en marxa el procés participatiu 'Barcelona demà' , que posarà les bases per definir les missions que configuraran el Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic de la metròpoli. La finalitat d'aquest pla és impulsar el progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana per primera vegada en el conjunt de la regió metropolitana de Barcelona (RMB) sense perdre de vista, a més, el context d'emergència climàtica i les condicions del món post-pandèmia.

El regidor de Presidència de Barcelona, vicepresident de planificació estratègica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i president de la comissió executiva del PEMB, Jordi Martí; el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet; i els comissaris Teresa Bermúdez i Jordi Amat van presentar ahir dimecres el procés participatiu.

EyXD9PbWEAAIlPt

El 28 d'abril començaran els quatre 'Cicles metropolitans', el conjunt d'activitats presencials i virtuals del procés, i de moment, ja han mostrat el seu interès a participar 428 organitzacions del conjunt del territori metropolità.

Sis blocs

En aquestes trobades, que duraran tres setmanes, es debatrà entorn de sis blocs: Metròpoli resilient (amb els recursos bàsics garantits, més saludable i adaptable davant les incerteses), i Metròpoli pròspera (oportunitats per al desenvolupament econòmic i social per a totes les persones i territoris).

EyXFK3wXIAQgi9

També, Metròpoli cohesionada (connectada, en xarxa i accessible, que impulsa un progrés sostenible i inclusiu), i Metròpoli intel·ligent (vital i diversa, que posa en relleu la recerca i la cultura com a eixos fonamentals per al seu desenvolupament).

I, finalment, Metròpoli multinivell (amb una governança complexa, que es projecta des de l'escala dels barris al conjunt del territori), i Metròpoli oberta (mediterrània, europea i de vocació global).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix