Mig milió de vehicles inicien la tornada de Setmana Santa

Trànsit estima que començar a les 12.00 hores d'avui diumenge i acabarà a les 22.00 hores de demà dilluns, 5 d'abril -festiu a Catalunya-

Entre 514.800 i 585.000 vehicles inicien aquest diumenge la tornada a l'àrea metropolitana de Barcelona després de les vacances de Setmana Santa, en les quals divendres passat es van registrar cues de més de quinze quilòmetres, en un èxode que ha omplert les zones de platja i de muntanya de Catalunya.

Ex OV2sWYAMjnKt

Segons la previsió del Servei Català de Trànsit, en l'operació tornada, que començarà a les 12.00 hores d'avui i acabarà a les 22.00 hores de demà dilluns, 5 d'abril -festiu a Catalunya-, es preveu que tornin a Barcelona i la seva àrea metropolitana entre 514.800 i 585.000 vehicles.

Sortida

En la segona fase de l'operació sortida, entre dijous i divendres, van sortir de l'àrea de Barcelona un total de 352.610 vehicles, alguns dels quals es van veure atrapats en retencions de més de quinze quilòmetres, si bé la circulació encara es va mantenir un 6,2% per sota de la Setmana Santa de 2019, encara en prepandèmia.

entrada covid area

La primera fase de l'operació sortida, que es va situar en el valor més baix previst per Trànsit, va ser la que menys circulació de vehicles va registrar els últims anys, en part perquè alguns desplaçaments de sortida es van avançar al dijous, 25 de març. En concret, segons les dades de Trànsit, entre el divendres 26 i el dissabte 27 van sortir de Barcelona 414.437 vehicles, la qual cosa va suposar un 6% menys de la previsió mínima fixada en 440.000 cotxes i un 17% menys que el 2019, en l'etapa prepandèmia.

entrada policia controls

Controls policials

En aquesta segona fase de la Setmana Santa -en la qual s'ha pogut saltar el confinament comarcal si es viatja amb la bombolla de convivència-, els Mossos d'Esquadra ha mobilitzat 1.428 efectius, que han establert 1.070 controls a vies principals i secundàries. En concret, s'hauran instal·lat 259 controls d'alcoholèmia i drogues, 219 per a distraccions, 198 d'ús d'elements de seguretat passiva, 150 de velocitat, 132 per a motocicletes i 112 de transport.

Redacció / Fotos: Trànsit

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
125

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix