Els ancians de més de 80 anys estaran vacunats la pròxima setmana

Salut preveu que partir del 12 d'abril li arribarà el torn a les persones d'entre 70 i 80 anys d'edat

El Departament de Salut de la Generalitat preveu completar la setmana vinent la vacunació a tots els ancians de més de 80 anys, per la qual cosa també fa una crida a la franja de 60 a 65 anys que demani cita per rebre fins dilluns una de les 13.000 dosis disponibles.

Així ho ha anunciat en una entrevista a RAC-1 el secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, que ha advertit que les UCI tornen a tenir més pacients de Covid-19 que d'altres malalties, en part perquè des de març han detectat un canvi “significatiu”, ja que de manera “més freqüent” es produeixen casos 'més greus', si bé encara no han pogut determinar si és per la variant britànica.

vacunacio 80 2

Aquest increment de casos greus a les UCI demostra, segons Ramentol, que l'epidèmia del coronavirus no ha acabat encara, ja que continua “tensant” els hospitals, per la qual cosa ha demanat a la ciutadania que no abaixi els braços a l'hora de respectar les restriccions i ha garantit que la Generalitat seguirà vacunant “com si no hi hagués un demà.”

En aquest sentit, ha destacat que aquest dilluns s'espera l'arribada a Catalunya de 193.000 vacunes de Pfizer, la qual cosa permetrà 'accelerar el ritme' i completar la vacunació a tota la població de més de 80 anys a Catalunya. Actualment, a Catalunya s'ha vacunat el 64% de les persones majors de 80 anys -el 70% si s'inclouen les que estan en residències-, per la qual cosa esperen que la totalitat ja estiguin vacunades la setmana vinent.

Nou torn

Posteriorment, a partir del 12 d'abril, li arribarà el torn a les persones d'entre 70 i 80 anys d'edat, mentre que actualment la Generalitat també està intensificant la vacunació a les persones d'entre 60 i 65 anys, ja que són una franja d'edat d'”altíssima prioritat”, ja que la mitjana d'edat a les UCI catalanes és de 63 anys.

Ramentol ha destacat que esperen que durant aquest mes d'abril i “especialment al maig”, quan s'incorporaran “decididament” les vacunes de Jansen, es podrà accelerar el ritme de vacunació, ja que preval poder rebre més de 200.000 dosis setmanals i activar els mecanismes de vacunació a gran escala.

vacunacio 80 3

En qualsevol cas, Ramentol ha alertat que des de març han detectat un augment dels casos que requereixen hospitalització i dels que acaben a l'UCI, respecte al total de contagiats, la qual cosa no només passa a Catalunya, sinó també a la resta d'Espanya i d'Andorra i coincideix amb l'alerta que va llançar ahir França d'un augment de joves ingressats a les unitats de vigilància intensiva.

“Avui tenim més casos que ingressen a les UCI respecte als casos totals -de contagi- del que passaria fa uns mesos. És un canvi significatiu que s'està produint recentment i que estem seguint atentament, perquè assistencialment ens obliga a activar recursos per pal·liar l'augment de la demanda en les unitats de vigilància intensiva'”, ha apuntat.

Redacció / Fotos: Jordi Flores

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix