Degradació total del Passeig dels Ferrocarrils Catalans de Cornellà

A L’escàs manteniment de l’Ajuntament s’afegeix un augment de l’activitat delinqüencial i d’insalubritat  d’aquest espai públic

Un dels espais de Cornellà de Llobregat més transitats és el Passeig dels Ferrocarrils Catalans. El soterrament del tren -al seu pas pels barris Almeda, Riera i Centre- va significar una profunda transformació d’aquesta zona històrica del municipi baixllobregat. Així, la ciutat va guanyar un important espai públic polivalent per a les persones i va impulsar una millora en la mobilitat dels vehicles i en la connexió entre barris. On hi havia vies i tren, actualment hi ha un extens passeig ple de vida social (col·legis, comerços, establiments de restauració, habitatges, places, etc).

0 3 passeig bona

0 2 passeig

El temps i el seu intens ús ha desembocat en una greu degradació fins a extrems que la situació comença a ser preocupant, sense que l’Ajuntament hi posi remei fins ara. La Premsa del Baix ha constatat gran preocupació entre els veïns i veïnes que hi viuen així com la resta de la ciutadania de “la deixadesa que fa el govern municipal d’aquest espai públic”, explica Alberto Carmona, veí del barri Riera.  

Captura de pantalla 2021 03 29 a las 8.48.09

Carlos Bautista denuncia que “les rates ha pres el control del barri i fins i tot les he vist dirigint el trànsit”. I és que a una deficient recollida d’escombraries dels contenidors i papereres, segons diverses veus veïnals, s’afegeix a la manca d’una adequada neteja i sanejament d’un espai on transiten milers de persones al dia. Un problema agreujat per l’incivisme d’alguns ciutadans.

0 8 passeig

0 12 passeig

0 7 paaseig

D’altra banda, Alba Carrero, veïna del barri Centre, indica que “és molt lamentable l’estat en què es troba aquesta zona, totalment abandonada des de fa temps tot i que ho estem denunciant cada dia a l’alcalde Antonio Balmón”. L’estat del mobiliari municipal també és una altra de les assignatures pendents de l’Ajuntament de Cornellà: bancs trencats o sense un manteniment periòdic, o desenes rajoles escardades o trencades fan del Passeig un autèntic malson per la gent que hi transita amb el perill de patir una caiguda. A més, es poden trobar arbres tallats, zones sense arbres -no hi ha replantació- o vegetació amb una deficient conservació. Un conjunt de despropòsits que van que el projecte Cornellà Natura del consistori sigui una utopia difícil d’entendre per a molts ciutadans.

0 13 passeig

0 4 passeig

Precisament, han estat diverses persones les que han patit la manca d’un bon manteniment -de la brigada municipal o empreses contractades- amb accidents a la via pública. “Vaig enviar-li una carta via mail a l’alcalde per fer-li saber de l’estat del Passeig, ja que vaig patir una caiguda per una rajola trencada del terra. Poc després la brigada va arreglar la zona afectada. Però el que no és presentable és que passin accidents com el meu per fer reaccionar l’Ajuntament. De fet hi ha hagut altres casos”, indica un veí del barri Centre.

0 5 passeig

Captura de pantalla 2021 03 29 a las 8.49.55

0 9 passeig

A més, els robatoris, baralles o fins i tot violacions estan a l’ordre del dia situant el Passeig en un dels punts vermells de perillositat del municipi. “És una vergonya el que està passant. Això sembla el Bronx. Ja és hora que l’Ajuntament faci alguna cosa perquè fa por passejar per aquí. Necessitem més vigilància policial”, diu Encarnación Beltran, veïna d’Almeda.

Tot i que l’Ajuntament ha fet actuacions de manteniment al Passeig, aquestes no han estat suficients. Segons els veïns i veïnes han estat puntuals i no han solucionat el problema global que afecta aquest espai públic cornellanenc. Només les seves queixes o situacions delinqüencials denunciades o d’accidents a la via pública ha obligat el consistori a actuar ràpidament. Així doncs, continua sense haver-hi un projecte per solucionar aquest problema que preocupa la ciutadania.

Redacció / Fotos: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
73

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix