Renfe reduirà la velocitat dels trens a Sant Feliu i Molins de Rei

Imprimeix

Amb aquesta mesura es preveu mantenir els passos a nivell i es descarta el tancament inicialment previst per la ferroviària

Renfe i ADIF s'han compromès a mantenir els passos a nivell de les estacions de Mollet del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. Ho faran a partir d'un nou protocol acordat ahir divendres on s'estableix que els trens reduiran la velocitat quan passin per aquestes tres localitats. Amb aquesta mesura es preveu reduir el risc dels passos de cautxú d'un nivell alt a moderat, fet que permet complir el Reial Decret 929\/2020 de Seguretat Operacional i Interoperabilitat Ferroviàries. Aquest era el document amb el qual Renfe i ADIF argumentaven la necessitat de tancar els passos, un extrem refusat pels consistoris municipals afectats. Ara els tres municipis aplaudeixen el canvi de protocol.

P190406075

P190416065

Després de l'anunci fet divendres, els tres consistoris van avisar que hi haurà uns dies d'impàs fins a l'aplicació de les noves directrius. En aquest període es procedirà a retirar la senyalització actual que prohibeix l'ús dels passos a nivell i se substituirà per cartells que recomanaran creuar les vies amb precaució.

Redacció / Fotos: Renfe (Bernat Borràs)