Olesa de Montserrat i Sant Boi reben nens sahrauís refugiats

Imprimeix

L’estada dels infants sahrauís a Olesa s’emmarca dins el projecte 'Vacances en Pau' que impulsen el Front Polisari i l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí.

Es tracta d’un projecte que pretén treure’ls, per un temps, de les difícils condicions de vida que hi ha als campaments

De Tindouf a Sant Boi

De la seva banda, el Hussein, el Mohamed Mahmud, el Nuh, la Malia, la Suad i la Lamina passaran aquest estiu a Sant Boi. Són nens i nenes sahrauís d'entre 8 i 14 anys que viuen en el camp de refugiats de Tindouf, a Algèria, i que han estat acollits temporalment per famílies santboianes.

L'alcalde, Jaume Bosch, els ha donat la benvinguda a la ciutat. Des de Sant Boi, els nens i les nenes visitaran llocs d'interès cultural i turístic, com Catalunya en Miniatura, faran caminades per la vora del riu Llobregat, participaran en una sortida al Canal Olímpic i prendran part també en la Pujada a Peu a Sant Ramon.

Un total de 600 infants tindran la possibilitat de passar les vacances a diferents municipis de Catalunya, en un entorn diferent al que viuen en campaments de refugiats on no tenen garantides les necessitats bàsiques (temperatura, roba, alimentació, subministrament de llum elèctrica i aigua corrent), i conviure amb infants del nostre país.

El programa de la visita inclou la realització d'una revisió mèdica general a l'Hospital General del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu.

Redacció | Foto: Ajuntament Olesa