L’Ajuntament de Viladecans posa en marxa Ramblegem

Imprimeix

És innovador procés participatiu de transformació de la Rambla Modolell

L’Ajuntament de Viladecans ha engegat el procés participatiu Ramblegem, una iniciativa innovadora per repensar la rambla Modolell, una via històrica i popular de la ciutat. Veïns i veïnes i tècnics municipals elaboraran els principis del projecte constructiu, en un procés de cocreació per aconseguir un espai més just, inclusiu, saludable i sostenible. Avui se celebra en línia, des de les cinc de la tarda, una de les activitats centrals del procés: el Taller col·laboratiu del Ramblegem.

modolell rambla ramble

Abans de la realització del taller, tècnics municipals han dut a terme una acció d’informació a la ciutadania sobre el procés de remodelació, ajudar-los a inscriure-s’hi i escoltar les seves peticions sobre quines són les millores que farien a la rambla. Una petita oficina mòbil (un carretó que ha passejat per la Rambla) ha proporcionat un espai de xerrada, per poder parlar amb comoditat amb totes les persones interessades sobre com desitjarien que fos el futur d’un dels carrers més cèntrics i concorreguts de la ciutat. Els més petits també han tingut el seu espai en aquest carretó informatiu, amb guixos de colors per dibuixar a terra i cordes per jugar-hi.

modelell 2

A més de participar en les activitats, els veïns i veïnes podran formar part de les comissions de participació. Per a més informació o per implicar-se en el projecte, cal enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  o trucar a l’Oficina de Districte (telèfons 93 637 94 04 i 637 71 13 13). També a https://www.viladecans.cat/ca/seguimentramblegem.

Proposta republicana

De fet, el grup municipal d’ERC va promoure aquesta iniciativa fa uns anys aportant diverses actuacions a la via. Així doncs, l’Ajuntament pren el testimoni dels republicans. La secció local va incloure la proposta en el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del 2015. El seu desig era fer una transformació global de la Rambla Modolell per convertir-la en un passeig 100% prioritari per als vianants. La mesura inclouria la supressió de l’actual carril lateral per a vehicles, quelcom que permetria eixamplar el passeig i incrementar la seva vocació d’artèria central apta per a gaudir en tranquil·litat, sense el perill ni les molèsties que causen els cotxes.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans-ERC