Es reprèn al Baix Llobregat la vacunació contra la COVID-19

Es començaran a donar la dosi a persones entre 60 o 65 anys a partir de dimecres i després que les autoritats europees confirmessin que el fàrmac AstraZeneca és segur

El Baix Llobregat torna a la vacunació després d’uns dies aturada. La consellera de Salut, Alba Verges, ha anunciat que a partir de dimecres començaran a vacunar a persones d'entre 60 i 65 anys, tant als col·lectius considerats essencials com a la població general, després que s'ha ampliat fins als 65 anys la vacunació amb AstraZeneca. Sanitat i les comunitats han decidit ampliar fins als 65 anys la vacunació amb AstraZeneca, que es reprèn dimecres, després que les autoritats europees confirmessin que el fàrmac és segur.

astrazeneca vacuna

La consellera ha celebrat l'acord del Consell Interterritorial de Salut i que “per fi” es trenqui el límit d'edat, que fins ara estava establert en 55 anys. Vergés ha recordat que la Generalitat reclamava, “des de fa setmanes”, l'ampliació del límit d'edat per subministrar la vacuna d'AstraZeneca, i ha considerat que “no té cap sentit científic, veient el que fan altres països, veient els estudis, mantenir aquest límit, era anar en contra de la voluntat i dels objectius de la vacunació”, ha assegurat. “Encara que es manté (el límit) en 65 anys, -ha afegit- hem decidit poder vacunar aquestes persones de 60-65 anys, prioritàriament, compatibilitzant aquells que formen part de col·lectius essencials, amb població general d'aquestes edats.”

La responsable catalana de Salut ha assegurat: “Aquesta nit sortiran els primers missatges per a aquesta crida a la vacunació a treballadors essencials i a població general que començarem a vacunar, des de dimecres, durant els propers dies i setmanes, segons la disposició de vacunes”. Sobre l'arribada de vacunes, ha explicat que s'estan complint “els compromisos” i hi ha “certa estabilitat” per poder planificar bé. En aquest sentit, ha assegurat que donen prioritat a les persones majors de 80 anys a les quals citen a través dels Centres d'Assistència Primària (CAP), en funció de les dosis que disposen.

56924291 401

No obstant això, la consellera de Salut ha assegurat que aquest compliment no s'està donant en el cas d'AstraZeneca, ja que aquesta setmana havien de rebre 60.000 vacunes i només n'han arribat 16.000, i d'aquí a tres dies en rebran 18.000 més. “En tot cas -ha lamentat- no arribarem a les 60.000 compromeses aquesta setmana i amb la incertesa de les properes setmanes, això fa molt difícil planificar i ens qüestiona molt l'estratègia.”

En aquests moments, la Generalitat sap de quantes dosis disposa perquè les que havien arribat d'AstraZeneca estaven aturades, cosa que els permetrà començar a vacunar el col·lectiu de 60-65 anys. Alba Vergés ha subratllat que les persones d'entre 60 i 65 anys són un grup prioritari perquè la mitjana d'edat de les persones ingressades a les UCIs dels hospitals en la tercera onada de la Covid-19 era de 63 anys.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix