La línia 5 de metro tindrà una nova estació a partir de juliol

Imprimeix

Està previst que la utilitzin diàriament uns 15.000 usuaris, dels que un 15% faran correspondència amb el Trambaix

La nova estació Ernest Lluch de la línia 5 de metro, a l'Hospitalet de Llobregat, es posarà en servei el pròxim mes de juliol seguint el calendari previst. Així ho ha confirmat aquest dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant una visita d'obres acompanyat de l'alcaldessa Núria Marín i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

EwwX57hWEAkHqHs

Eww70eZWEAQcvzF

L'estació, situada entre les de Collblanc i Pubilla Cases, ha tingut un cost de 17 milions d'euros i està previst que la utilitzin cada dia uns 15.000 usuaris, dels que un 15% faran correspondència amb el Trambaix. "Com qui no vol la cosa, aquesta legislatura estrenarem cinc estacions noves, dues d'elles a l'Hospitalet, i n'estem construint tres més a la Zona Franca", ha destacat Calvet.

EwwkkorXIAARyJA

Intercanviador

Les instal·lacions de l’estació disposen d’un intercanviador que permet als usuaris enllaçar el trajecte directament amb el Trambaix. Sense necessitat de sortir a l’exterior per fer el transbord, els viatgers únicament hauran de creuar un passadís i pujar unes escales per arribar a les andanes de la T1, la T2 i la T3 del Tram.

EwwYjZdXMAE5Z2L

Més d’una dècada

Les obres de construcció de l’estació van iniciar-se el 2009 i es preveia que estarien enllestides al cap de dos anys, és a dir, el 2011. Una fallida en l’empresa constructiva, però, va obligar a posposar aquestes obres: de l’any 2011 fins al 2019 l’obra va estar aturada. El 2019 es va reprendre les tasques de construcció i, finalment, aquest 2021 l’estació es donarà per acabada. Han estat 10 anys d’endarreriment.

Redacció / Fotos: TMB