Greu crisi a Cs-Castelldefels amb l’aprovació del Pressupost Municipal 2021

Una part dels militants de l’agrupació local ha criticat la decisió dels seus dos regidors d’abstenir-se per facilitar l’aprovació dels comptes en contra de l’opinió d’una part de la base i de la direcció del partit taronja

El Ple extraordinari municipal de Castelldefels va aprovar ahir el Pressupost Municipal 2021. Un fet que ha provocat un profund sisme intern a Ciutadans-Castelldefels després que els seus dos regidors es van abstenir en la votació facilitant la seva aprovació gràcies als vots favorables del PSC, ERC, Junts per Castelldefels i de la regidora no adscrita (en contra van votar PPC i Movem Castelldefels-ECP). La decisió dels edils no ha estat ben vista per una part important dels militants de l’agrupació local, així com per la direcció del partit taronja, que estava totalment en contra.

2fc35e3e 1eaf 49d5 9649 497f0e192cd9

Segons el sector crític, amb l’abstenció s’ha permès que el “govern independentista de Castelldefels aprovi els pressupostos municipals”, ha criticat “l’opacitat amb la qual el grup municipal taronja ha dut les negociacions” i qualifica la seva postura com a “equivocada.”

De fet, els Pressupostos Municipals 2021 no van ser aprovats el passat any perquè els grups municipals no van arribar a acords després d’uns quants mesos de negociacions. Tot feia preveure que es podrien prorrogar els pressupostos del 2020. El sector crític considera sorprenent “que els dos regidors, contra les directrius de la formació, hagin facilitat l’aprovació dels comptes” i assegura “desconèixer els acords que han arribat.”

D’altra banda, el sector crític denuncia també que “no hi ha hagut informació ni transparència amb aquest tema” i carrega contra els dos regidors dient “que no van informar de l’acord que van arribar Ciutadans i el govern municipal, ni de les contrapartides obtingudes amb aquest”. D’altra banda, alguns militants de Ciutadans-Castelldefels consideren que l’abstenció és una equivocació perquè s’havia de seguir treballant per ser la verdadera alternativa a Castelldefels. En lloc d’això s’han posat al costat del bloc que ha permès l’entrada del municipi a l’AMI.”

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix, el pressupost aprovat inclou una previsió de despeses de més de 92,2 milions d'euros, amb una partida d'inversions de prop de 13 milions d'euros, així com una previsió d'ingressos de 92.277.247,58. Una part d’aquesta partida es destinarà, segons informa la portaveu de Movem Castelldefels-ECP, Candela López, a l’increment de càrrecs polítics i sous, “arribant a la indecent suma d’1,5 milions d’euros després de l’acord entre el PSC, ERC, PP i Cs.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix