Es consolida la discriminació de la dona en el mercat de treball

Un informe de l’Observatori Comarcal i el Consell de les Dones indica que la taxa de pobresa és major entre les que estan en edat de treballar que entre les grans

L’Observatori Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat ha publicat “Les dones en el mercat de treball. Escletxa de gènere, precarietat... COVID-19”. Un informe elaborat amb la voluntat de conèixer la situació de les dones en el mercat de treball al Baix Llobregat. 

Captura de pantalla 2021 03 05 a las 20.22.51

covid amenaca

Captura de pantalla 2021 03 05 a las 20.22.27

Per primera vegada, des de l’edició d’aquest informe, disminueix de manera generalitzada l’ocupació i gran part de la nova, s’ha donat precaritzant la situació de les persones treballadores, i de les dones en major mesura que dels homes. Les conclusions de l’informe posen de manifest que la igualtat real entre dones i homes no s’ha assolit:

- Tots els indicadors observats en aquest informe consoliden la discriminació de la dona en el mercat de treball: menor remuneració salarial, major pes en les persones aturades, major rotació laboral, major durada en l’atur i major risc de pobresa.

- El nivell formatiu té gènere. Per primera vegada es registra un descens generalitzat del pes de les dones en la formació post obligatòria. A les famílies vinculades a la indústria 4.0, un dels sectors amb major nivell de qualitat en el treball, les dones matriculades no superen el 5% el total. Els estereotips de gènere en la formació encara funcionen.

- Els treballs de cura continuen sent cosa de dones. L’enquesta d’usos del temps realitzada durant el confinament mostra que les dones han suportat una major càrrega de feina productiva, domèstica i de cures.

- La bretxa salarial existeix i es fa més gran segons edat, ocupació i rang salarial. L’any 2018, les dones tenien una mitjana salarial de 22.290 €, un total de 6.650 € inferior al dels homes. És a dir un 22,2% de bretxa salarial en favor dels homes.

Captura de pantalla 2021 03 05 a las 20.22.58

Fabrica calzado Argentina

I la bretxa continua en totes les prestacions i pensions. La bretxa de pensions al Baix Llobregat es situa en el 41%.

Per primera vegada, la taxa de pobresa de les dones és major entre les que estan en edat de treballar que entre les grans. També trobem un major percentatge de dones amb privacions materials i amb dificultats per arribar a finals de mes.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix